BUSINESS PROGRAM

Ben jij nieuw in de branche en lijkt het je geweldig om (meer) opdrachten in te vullen, maar weet je niet zo goed hoe je naar die Next Level komt? Heb jij al een eerste portfolioshoot gedaan, een acteertraining of opleiding achter de rug, maar ontbreekt het je aan inzicht in wat voor jou businesswise de beste stappen zijn om leuke opdrachten aan te trekken? Dan biedt het CASTING BUSINESS PROGRAM, dé meest kwalitatieve 1:1 Business Training in de branche, uitkomst!
 
BUSINESS SKILLS
Geen mens is hetzelfde en daarmee bepaalt waar je op dit moment staat, ook wat je precies nodig hebt om een volgende stap te kunnen maken in jouw (nieuwe) carrière in de modellen- en/of castingbranche. Dat vraagt jou naast een Next Level Mindset, om een Plan van Aanpak en om de benodigde business skills. Daarnaast vraagt het óók om het nemen van concrete stappen en daarvoor is het inschrijven bij verschillende modellen- en castingbureaus in deze tijd al lang niet meer voldoende!YOU’VE GOT TO DO THE WORK
Wil je succesvol zijn in deze branche, dan is het belangrijk dat je gaat stáán voor jezelf, dat je jezelf écht laat zien, jezelf laat horen, dat je je podium pakt en er helemaal voor gaat!! Voor sommigen ligt hier nog een uitdaging door onvoldoende (branche)kennis, ervaring en/of zelfvertrouwen. Voor de een ligt dit meer op het gebied van zichtbaarheid en persoonlijk leiderschap; weten wié je bent zodat je écht kunt staan voor wie je bent! Hier gaat het vaak om uit je comfortzone stappen door jezelf uit te dagen, nieuwe dingen te doen die jou méér zelfvertrouwen geven. Voor de ander ligt het meer op praktisch vlak. Weten wat nu precies de mogelijkheden en business opportunities zijn in de branche. Weten wat bij je past, op welke kanalen je je marketingwise gaat richten, telkens weer die volgende stap (blijven) nemen om werkelijk succes te kunnen boeken! Hier zijn wij jouw stok achter de deur, de motiverende en adviserende factor, die jou op weg helpt naar jouw Next Level.

"Bedankt Bo voor al je hulp en tijd. Ik ben je zeer dankbaar dat ik deze cursus heb mogen volgen! Ik heb intussen al zóveel leuke klussen mogen doen!" - zo vertelt model/acteur Nicole.

LEER VAN DE PROFESSIONALS
Het CASTING BUSINESS PROGRAM wordt verzorgd door Bo Vrinten, Casting Professional, Performance Expert, Fotograaf en gecertificeerd Business Coach, gespecialiseerd in het begeleiden van (nieuw) talent in de modellen- en castingbranche naar de Next Level. Door haar 30 jaar werkervaring in de branche, haar expertise als Casting Director en Producer en haar ruime ervaring voor én achter de camera als Fotograaf, weet ze als geen ander hoe jij je op een authentieke manier in de markt kunt presenteren en profileren zodat je leert hoe jij je optimaal kunt onderscheiden van ander talent in de branche. Bij elke module ontvang je een handig werkboek, stuk voor stuk bouwstenen die je helpen bouwen aan een stevig fundament, ideaal als naslagwerk bij een volgende casting, auditie of productie. 

JOUW NEXT LEVEL
Wil jij graag werken aan een concreet Plan van Aanpak voor jouw Next Level in de branche? Wil jij met méér zelfvertrouwen naar castings en audities? Wil je leren wat jíj er zelf nog aan kunt doen om meer opdrachten naar je toe te trekken? Dan is het CASTING BUSINESS PROGRAM hét programma voor jou! Het is de beste Confidence Boost die je jezelf cadeau kunt doen!CASTING BUSINESS PROGRAM
Het CASTING BUSINESS PROGRAM bestaat uit een Business Traject van 6 of 8 verschillende, waardevolle sessies van gemiddeld 2 uur, gericht op jouw Skills, Presence & Performance in de branche. Heb je de ambitie om je beter als (trainings)acteur te profileren? Dan kun je bijvoorbeeld twee maal een sessie Trainings- of Camera Acteren + vier andere modules inplannen afhankelijk van waar jouw behoefte ligt. De inhoud van de sessies wordt vooraf bepaald aan de hand van jouw intakegesprek, jouw ambities en persoonlijke voorkeur. Zo kun je kiezen uit de volgende modules met als thema:
 • MARKETING EN MEER / PLAN DE CAMPAGNE
 • FIRST IMPRESSION
 • PERFECT PITCH
 • SPREKEN IN HET OPENBAAR / STORYTELLING
 • PRESENTEREN VOOR DE CAMERA / VLOGTRAINING
 • MAAK EEN SUCCESVOL INTRO/CASTINGFILMPJE
 • CAMERA ACTEREN
 • TRAININGSACTEREN
 • BASISVISAGIE & STYLINGADVIES
 • PORTFOLIOSHOOT / POSEREN (INCL. 5 FOTO’S)
 • PERSONAL BRANDING / VISUAL IDENTITY
 • INSTAGRAM TRAINING
 • CATWALK TRAINING 'WALK THE TALK'
 • STAGE PERFORMANCE / ZANGCOACHING
 • POWER PROGRAM: 30DGN VOOR BALANS, FITHEID & VITALITEIT
 • DE SHIFT / WEGNEMEN LIMITING BELIEFS
 • MENTAL COACHING / BOUWEN AAN ZELFVERTROUWEN
 • CREËER JE EIGEN WEBSITE

LOCATIE & TIJDEN
De Business Sessies vinden plaats bij ons op kantoor in Utrecht of online wanneer de RIVM maatregelen daarom vragen. De tijden van de sessies worden in overleg ingepland. Sommige onderdelen worden individueel gegeven, andere in groepsverband vanwege de groepsdynamiek. Daar waar mogelijk worden 2 sessies op 1 dag gecombineerd waardoor je vaak nog nét wat dieper in de materie kunt zakken.

INVESTERING
De investering in jezelf en jouw (nieuwe) carrière bedraagt:
 • € 1.500,- excl. Btw bij 6 modules (3 halve dagen) of
 • € 1.950,- excl. Btw bij 8 modules (4 halve dagen).
Voor extra foto's berekenen we € 15,- excl. Btw per bewerkte foto incl. rechtenvrij gebruik voor eigen website/social. Voor editing van filmbeeld bieden we verschillende opties, te vinden onder SHOWREELS.

CASTING TEEN PROGRAM
Wil jouw zoon/dochter de castingbranche in? Ook voor jong talent in de leeftijd van 13 tot 17 jaar is het mogelijk om dit programma te boeken. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of plan een vrijblijvend adviesgesprek in.

LET’S MAKE IT HAPPEN!
Voel jij aan alles dat dit voor jou het juiste moment is? Lijkt het je spannend maar ook superleuk?! Let's make it happen! Bel bij vragen gerust even met Bo, bereikbaar op 06-19198000 of plan een afspraak voor een gratis ADVIESGESPREK in onze agenda. We overleggen met je of dit het juiste moment voor je is en waar we jou naar de Next Level kunnen helpen. Ben je al bekend met onze werkwijze omdat je eerder een shoot, training of workshop hebt gevolgd en wil je direct met ons aan de slag? Maak dan gebruik van onderstaande BOEK HIER button.
 

LEES OOK DE ERVARINGEN VAN MODELLEN & ACTEURS DIE JE VOORGINGEN.

MAREANN (55 JAAR) VERTELT:
"Vorig jaar heb ik besloten om letterlijk werk te maken van mijn hobby: (semi)acteur en model. Eén van de bepalende factoren daarin was Bo Vrinten van ID|Casting. Ik had met haar een zakelijk gesprek over een ander onderwerp en liet vallen dat ik amateur-model was. Toeval bestaat niet: ze gaf aan dat een klant van haar op zoek was naar dames van mijn leeftijd en ze vroeg me of ze me mocht voorstellen. Uiteindelijk koos de klant voor iemand anders, maar ik had geproefd en was zo mogelijk nog meer enthousiast. Mijn idee ‘ben ik niet te oud en past dit wel bij mijn beroep’ was grondig onder de loep genomen en kon van tafel.

Enthousiasme is één ding... maar ik wist van toeten noch blazen. Ja, ik had voor een camera gestaan en ja, ik weet hoe dat moet, maar verder... Geen idee, dit was voor mij (assessmentpsycholoog) een compleet nieuwe branche. Ik geloof in het inzetten van ál je talenten, in een leven lang leren én wilde serieus werk maken van dit werk. Inschrijven bij de Casting Convention van ID Casting Productions dus! Een geweldige dag waarin Bo ins en outs van de castingbranche vertelde. Een casting director kijkt heel anders dan een kritische ik, merkte ik. Tijdens die dag kwamen vragen op, die buiten de kaders van die dag lagen.

Zo wilde ik meer leren over camera-acteren. Ik wilde meer kneepjes van poseren leren. De zakelijke kant van de castingbranche, welke keuzes maak ik in het accepteren van opdrachten, hoe maak ik dan precies een casting filmpje, hoe geef ik mijn marketing vorm... Etcetera.

Hoe fijn was het om te weten dat Bo een modulair Business Program aanbiedt, waarin ik precies deze zaken kon leren! Persoonlijk, kritisch, eerlijk, humorvol, dat zijn woorden die passen bij dit intensieve programma dat ik met heel veel plezier heb gevolgd. Bo ís er voor je. Helemaal. Ze denkt mee en gaat verder dan kennis overdragen.

Voor iedereen die werk van zijn/haar werk wil maken, voor iedereen die écht aan de slag wil, die in een soms pijnlijk kritische (maar liefdevolle) spiegel wil kijken, die wil blijven leren en ontwikkelen en niet bang is hard te werken... DOEN!"NICOLE (37 JAAR) VERTELT:
Dag 1: Na een toch wat onwennige binnenkomst, straalt mijn eigen foto mij tegemoet vanaf de cover van het werkboek wat klaar ligt. Ik word meteen op mijn gemak gesteld door de warme sfeer en de fijne vibe van Bo, waardoor we al snel de diepte in kunnen. We starten met de First Impression. Dit onderdeel was zowel fijn als confronterend tegelijk. Het gaf me veel inzicht in blokkades die ik heb en die doorwerken in mijn acteerambities.
Vervolgens de Perfect Pitch, in een hele duidelijke opbouw en structuur uitgelegd, zodat ik daar thuis mee verder kan. Met een bak aan nieuwe inzichten, een lading energie en een dot huiswerk, sluit ik tevreden de dag af. Fijn te weten dat ik bij vragen altijd een belletje of berichtje mag doen.

Dag 2: Na het bespreken van het huiswerk en de vragen, beginnen we met mijn volgende twee modules; camera acteren én het maken van een kwalitatief intro/castingfilmpje. Deze dag ligt de nadruk meer op het acteren, hoe ik verschillende emoties kan oproepen op het moment dat het nodig is, alles op een hele natuurlijke manier, zodat het ‘acteren’ ook natuurlijker voelt. Met verschillende oefeningen en begeleidende filmpjes, heb ik er na die dag weer een hoop tools bij die ik kan inzetten. Met wederom een hoop huiswerk en vele inzichten in leerprocessen, ga ik vol energie richting mijn auto, heerlijk door de regen!

Dag 3: De laatste dag alweer! De training is voorbij gevlogen nét als de weken eromheen. Deze dag zetten we de laatste puntjes op de ‘i’ voor wat betreft de Perfect Pitch. We hebben een aantal eerder gemaakte castingfilmpjes doorgenomen, om de do's en don’ts nogeens op een rij te zetten. Ik heb ook veel geleerd van de oefening waarin ik veel verschillende films met mijn favoriete actrice (Meryl Streep) heb mogen analyseren, ontzettend interessant! Ik verbaasde mij over hoé anders je een film kunt ervaren als je er met een andere bril naar kijkt. Dit was al een shift in beleving, dus sloot de module van The Shift hier dan ook naadloos op aan. Het bracht me niet alleen een nieuwe manier van kijken naar mezelf in dit vak, maar het deed me ook anders kijken naar andere dingen in het leven. Dat riep van alles op en was best intens, maar heerlijk om te merken, dat hoe meer je loslaat (in je denken), hoe meer de dingen op z'n plek vallen. Zo ervaar ik nu nog steeds momenten waarbij het ineens “klikt”.

Voor mij is het Business Program een lifechanging keuze geweest, die mij heel veel waardevolle tools en inzichten heeft gebracht. Ik sta keer op keer weer te trappelen wanneer ik alles wat ik geleerd heb in de praktijk kan brengen wanneer ik op de set sta. Alle liefdevolle credits voor Bo en haar inleving, rust en kennis die ik heb mogen ervaren.

Bedankt Bo voor al je hulp en tijd. Ik ben je zeer dankbaar dat ik deze cursus heb mogen volgen! Ik heb intussen al zóveel leuke klussen mogen doen!DINA (47 JAAR) VERTELT:
"De castingbranche in, dat was en is mijn grote droom! Daarom heb ik me na de Casting Convention aangemeld bij Bo voor het Business Program, waarna ik heb genoten van 6 enorm praktische modules. Het hele traject heeft me heel veel inzicht gegeven. Het waren zeer leerzame dagen. Bij elke bijeenkomst en module kreeg ik naast de training, de informatie en tips, ook een overzichtelijk en handig werkboek mee. Erg handig om alle tips in te noteren, en zo kan je alles op je gemak nogeens regelmatig doornemen voordat je naar een opdracht gaat. Op alle vragen kreeg ik een goed en duidelijk antwoord, zodat ik ook echt mee aan de slag kan in deze branche!

De Marketing Module leerde me alles over hoe ik mezelf businesswise kan profileren in de branche. Tijdens de portfolioshoot leerde ik hoe ik op een natuurlijke manier voor de camera kan staan en hoe ik verschillende poses kan neerzetten. De catwalk training leerde me alles over ontspanning, ademhaling, over houding, pasjes, draaien en de fijne kneepjes van het vak en wat er allemaal bij komt kijken. In de instagram training heb ik mijn Instafeed een eigen look kunnen geven door de vele tips. Ook heb ik geleerd hoe ik zélf klanten aan kan trekken via #'s en @'s en het leuke is, de eerste uitnodiging had ik kort daarna al binnen! Ik heb alle modules met heel veel plezier doorlopen.

Bo is een echte aanrader als trainer en coach in dit vak. Ze heeft zoveel ervaring, en zet zich echt voor je in. Ze stelt je op je gemak, is professioneel én gezellig. Ik voel me er klaar voor om met alles wat ik geleerd heb, mooie stappen te maken in de modellen- en castingbranche.""Bo is een zeer inspirerende Coach die met haar doortastendheid precies weet waar de vraag ligt en op kundige wijze je verder helpt als artiest. Met haar kennis van het vak en mensenkennis weet zij te inspireren en motiveren om je als artiest verder te ontplooien en je doelen te verwezenlijken. Ik kan Bo van harte aanbevelen!"
Cécile (39 jaar)

"Na mijn individuele Personal Branding sessie met Bo Vrinten heb ik de juiste tips en tools om aan de slag te gaan als (commercieel) model. Ik heb er helemaal zin in!"
Odette (38 jaar)

"Ik wist niet hoe de branche in elkaar steekt en wilde goed voorbereid bij een eventuele eerste klant komen. Nu weet ik wat ik kan verwachten en heb inmiddels een goed portfolio. Vind het erg spannend maar erg leuk om te kijken wanneer ik een eerste opdracht krijg."
Anne-Miek (55 jaar)

Wil jij als professional ook NEXT LEVEL level in de castingbranche? Neem dan gerust even contact op met Bo voor meer informatie en advies. We denken graag met je mee.
 


#firstimpression #perfectpitch #storytelling #sprekeninhetopenbaar #acteren #presenteren #profileren #poseren #showreel #instagramtraining #visagie #stylingadvies #personalbranding #presence #performance #motivation #mindset #confidence #uitstraling #riseandshine #partnerinshine #cameraacteren #vlogtraining
 
BUSINESS PROGRAM

© ID|Casting 2021

ID|Casting productions
info@idcasting.nl
Mob +31 (0)6 19198000

Privacystatement
Disclaimer
Algemene voorwaarden