CASTING CONVENTION

FOR TRANSLATION IN ENGLISH PLEASE CLICK HERE.

De castingbranche is continu op zoek naar nieuw talent (jong & oud), ook wel New Faces genoemd in de branche! Ondanks het grote aanbod aan modellen en acteurs vinden merken en opdrachtgevers het toch al snel “een klein wereldje” waarin ze vaak dezelfde gezichten tegenkomen in de verschillende campagnes. Zo worden er steeds meer modellen en acteurs uit het buitenland ingezet terwijl in Nederland voldoende (nieuw) talent woont! Dit biedt perspectief voor jou!!

BO VRINTEN VERTELT
"Als Casting Director/Producer weet ik uit ervaring dat er heel veel mensen zéér geschikt zijn voor de castingbranche, maar simpelweg niet denken aan deze leuke manier van (freelance) werk, omdat ze denken dat ze te oud zijn, omdat ze nog geen ervaring hebben, óf niet weten hoe de branche in elkaar steekt en er daardoor niet voor durven te gaan. En dat vind ik zó zonde! Omdat opdrachtgevers altijd weer uitkijken naar nieuw talent (zgn. new faces). De afgelopen 12 jaar heb ik veel nieuwe talenten gescout en getraind voor de branche, jong en oud, die inmiddels met enorm veel plezier en succes in de branche werkzaam zijn omdat ze weten hoe ze opdrachten kunnen aantrekken én invullen. Ik ken maar weinig mensen die na een éérste kennismaking met deze branche het bij een eertse opdracht laten vanwege de geweldige dynamiek op een set."

DE VELE VOORDELEN
De castingbranche biedt enorm veel voordelen waaronder:
 • FLEXIBILITEIT: Als talent ben je super flexibel in het invullen van dié opdrachten die passen in jouw agenda. Het is vaak de ideale uitdaging naast werk of studie.
 • DIVERSITEIT: Elke opdracht is anders qua invulling, qua crew, cast en locatie, en dát maakt dat iedere productie weer nét zo spannend is als de eerste.
 • MOOIE VERDIENSTEN: Naast dat je enorm veel energie krijgt van producties door de dynamiek op de set, is de vergoeding ook een zéér prettige bijkomstigheid.


DIE EERSTE STAP
De meest gestelde vraag die we van nieuw talent krijgen is “Ben ik wel geschikt voor de branche?” Hierop is het antwoord eigenlijk altijd “Ja” zolang je maar uitstraling hebt, leergierig bent én niet bang bent voor de camera :)! Als tweede vraag volgt dan al snel "Maar ben ik dan niet te oud?" en dat is nou het leuke van deze branche, iedereen van 0-100 is geschikt! "Maar welke stappen heb ik dan te nemen?” volgt daar dan alweer snel op. Als antwoord op deze vraag organiseren we nu alweer 12 jaar met succes de CASTING CONVENTION. Het is een volledig verzorgde trainingsdag gepresenteerd door Bo Vrinten, Casting Professional, Performance Expert en Fotograaf, waarin je alle ins en outs over deze branche leert én kwalitatieve, professionele portfoliofoto's maakt, nodig voor een optimale start in de branche!
 
 • STA JE AL INGESCHREVEN BIJ VERSCHILLENDE BUREAU'S MAAR BEN JE NOG NOOIT GECAST?
 • BEN JE EEN ERVAREN MODEL/(TRAININGS)ACTEUR MAAR WORD JE DE LAATSTE TIJD WAT MINDER VAAK GEBOEKT?
 • HEB JIJ GEEN IDEE HOE JE JE VIA SOCIAL NÓG BETER ZICHTBAAR MAAKT?
  LEES OOK DAN SNEL VERDER!!


PROGRAMMA
We hebben met veel zorg een zeer compleet dagprogramma samengesteld waarbij je een handig werkboek ontvangt. Ideaal als blauwdruk voor opdrachten in de toekomst.
Het ochtendprogramma bestaat o.a. uit de volgende onderdelen:
 • First Impression | Alles over jouw eerste indruk, jouw energie, jouw lichaamstaal, over stemgebruik, looks en uitstraling.
 • Storytelling | Wat is jouw verhaal? En hoe authentiek breng je dat over?
 • Perfect Pitch | Hoe presenteer je jezelf tijdens een casting/auditie? Hoe maak jij een onuitwisbare indruk? En hoe onderscheidt jij jezelf van alle andere kandidaten?
Na de lunch starten we het middagprogramma waarin o.a.:
 • Basisvisagie (ook voor heren!) | Leer alles over een goede Basisvisagie.
 • Stylingadvies | Wat trek je wel/niet aan naar een casting? En wat neem je mee naar een productie of naar een portfolioshoot?
 • Portfolioshoot | Een Lifestyleshoot 'en group' inclusief coaching en een persoonlijke evaluatie - inclusief 8 professionele portfoliofoto’s, bewerkt en volledig rechtenvrij!
 • Branchekennis | De do’s en dont’s in de branche en jouw next step.
 • Vragenronde en Afsluiting
Ná deze bijzonder leerzame en empowerende dag ontvang je naast de beeldselectie ook nog dé bureaulijst, een compleet totaaloverzicht van álle bureaus die Nederland, België en Duitsland rijk is, zodat je je - wanneer jij er klaar voor bent - direct kunnen inschrijven bij dié modellen-, casting en/of productiebureaus waar jouw voorkeur naar uit gaat.WAT KUN JE NOG MEER VERWACHTEN?
Na deze dynamische dag weet je álles over Personal Branding, over hoe jij jezelf optimaal kunt presenteren en profileren in de branche, en wat jíj zoal kunt doen om aan leuke opdrachten te komen! Naast alle informatie, krijg je een enorme dosis aan inspiratie, motivatie én energie mee! Deze dag wordt niet voor niets door alle deelnemers als een ware Confidence Boost ervaren! Binnen 1 week na de CASTING CONVENTION heb jij jouw 8 portfoliofoto's binnen, bewerkt, in kleur en volledig rechtenvrij, zodat je alle beelden vrij kunt gebruiken voor inschrijving bij de beste bureaus in de branche.

DATA & TIJDEN
De eerstvolgende datum is voorlopig gepland op:
- zaterdag 20 november 2021 van 10:00-17:00 uur - nog 2 plekjes
NB. Wanneer ivm Covid-19 een Casting Convention verzet moet worden, hebben de eerste deelnemers voorrang op de laatste.

LOCATIE
We zijn deze dag te gast bij één van de bekendste reclamebureaus van Nederland, op een inspirerende locatie, gelegen in het centrum van Utrecht.

INVESTERING
De investering in jezelf en jouw nieuwe carrière binnen de castingbranche bedraagt € 375,- (excl. Btw voor bedrijven). Dit is inclusief locatiekosten, koffie/thee met iets lekkers, 8 bewerkte foto’s in kleur (rechtenvrij voor portfolio te gebruiken), een handig werkboek én de complete bureaulijst.
Leeftijd vanaf 16 jaar.

LET’S MAKE IT HAPPEN!
Lijkt het jou leuk om aan foto- en filmproducties mee te werken, of wil jij de branche in als trainingsacteur, maar heb je nog geen enkele ervaring? Let’s make it happen! Bel bij vragen of twijfels gerust met Bo, bereikbaar op 06-19198000 of plan een afspraak voor jouw intake in onze agenda.

WIL JIJ HET VAK LEREN VAN DE BESTE PROFESSIONALS IN DE BRANCHE?
RESERVEER DAN JOUW STOEL VIA DE BUTTON & SCHRIJF JE SNEL IN!
AANMELDING KAN OOK PER E-MAIL NAAR INFO@IDCASTING.NL
HET BEGINT ALTIJD MET EEN EERSTE STAP...
 


LEES OOK DE ERVARINGEN VAN MODELLEN & ACTEURS DIE JE VOORGINGEN.

"Wat een bijzondere, gave, leerzame dag bij de Casting Convention! Bo straalt veel energie en warmte uit en daarom voel je je meteen op je gemak. Ook samen met de andere deelnemers heb ik zeker een klik gekregen gedurende de dag. En wat hebben we veel geleerd! Ik weet nu hoe belangrijk een eerste indruk is, hoe ik een Elevator Pitch moet voeren en daarin helemaal bij mezelf blijf, authentiek. Verder heb ik geleerd hoe een goed en gevarieerd portfolio in elkaar zit en heb ik alles geleerd over hoe ik zo natuurlijk en mooi mogelijk op de foto kom #strikeapose. Ook weet ik nu mijn USP’s en heb ik door de kleurenanalyse duidelijkheid gekregen over welke kleuren mij het mooiste staan, en nog veel meer. Dat ik pen en papier moest meenemen was niet voor niets! Heel bijzonder waren ook de oefeningen die we samen moesten doen, waar we ook persoonlijke feedback op kregen. In de middag hebben we foto’s gemaakt en stond ik voor en achter de camera. Ik heb ook hier veel geleerd, van Bo en van de andere deelnemers. We waren een gezellige groep, echt een aanrader dus. Ik kijk nú al uit naar de workshop ‘Acteren voor de Camera’."
Carla E (56 jaar)

"Ik ben thuisgekomen als een verzekerde vrouw! Ik heb vandaag geleerd wat ik voor “First Impression” maak op mensen, wat heel belangrijk is. Ik weet nu beter hoe ik me kan voorstellen in een belangrijk gesprek én hoe ik de baas over mijn eigen zenuwen blijf. Ook heb ik geleerd wat de belangrijkste focuspunten zijn bij een Elevator Pitch en hoe ik terug bij mezelf kan komen als stress de macht overneemt. In de middag heb ik geleerd hoe ik zelf een natuurlijke basisvisagie kan aanbrengen en heb ik ervaren dat het niet gek is om voor de camera te staan, vóór een groep mensen. Ik heb tijdens de shoot heel veel plezier gehad en heb ontzettend veel geleerd voor de toekomst. Het leukste vond ik te leren hoe ik overkom en wat daarin mijn plus- en aandachtspuntjes zijn. Door dat te weten kan ik daar aan werken, ook tijdens de shoots, zodat de positieve kanten beter uitkomen. Ik vond het fijn dat Bo heel open is en makkelijk om vragen aan te stellen. Ze verdeeld haar aandacht goed tussen de aanwezige personen en stelt je erg op je gemak. Deze dag is zeker aan te raden."
Bo VO (23 jaar)"In september besloot ik op aanraden van een ander model mee te doen aan de Casting Convention. Op voorhand kreeg ik de informatie dat Bo deskundig is en veel aandacht besteedt aan datgene wat het model fijn vindt. Naast dat ik goede foto's nodig had voor mijn portfolio als model en presentator, functioneer ik goed bij mensen die oprechte interesse in je tonen tijdens het werken. Na deze dag bleken al deze woorden meer dan waar. Op zeer kort termijn had ik mijn foto's al binnen en op de dag zelf ben ik heel fijn en professioneel begeleid. Ik heb veel tips gekregen waar ik wat aan heb en mee aan de slag ben gegaan. Achteraf was Bo ook bereid om ongevraagd extra tips te geven en antwoord te geven op vragen die ik nog had. Mijn ervaring was erg postief en ik kan het absoluut iedereen aanraden. Als het nodig is zal Bo de eerste zijn waar ik aan denk om nog eens terug te komen. Door deze dag zal mijn werk als presentator en model ongetwijfeld een boost krijgen!"
Ino V (32 jaar)

"Tijdens de Casting Convention heb ik geleerd hoe leuk het is om helemaal mezelf te zijn! Ik vond de hele workshop leuk en leerzaam, vooral het aan én met mezelf werken, wat in diverse onderdelen terugkwam. Ik vond vooral ook de tips hoe je je kunt ontspannen tijdens een fotoshoot of ter voorbereiding van een Pitch of casting heel waardevol, ook de make-up adviezen. Het werkboek geeft me de mogelijkheid om thuis de dag nog eens even rustig te herbeleven en eventuele notities toe te voegen. Bo heeft veel ervaring en hierdoor stond ik open om out of my comfort zone te gaan bij bijvoorbeeld de keuze van de kleding. Bij het ontvangen van de foto’s zag ik ook hoe goed dit had uitgepakt. Ik was verrast door bepaalde foto's ben er heel blij mee! Alle inside information was welkom van make-up tot de do's en dont's. Het was ontspannen en toch kwam alles aan bod. "Learn from a Pro" zeg ik altijd :). Praktische tips en tricks krijgen van iemand die al jaren in de branche werkt, daar heb je het meest aan. Ik vind het dan ook fijn als ik kan vertrouwen op de kennis van een expert. De Casting Convention was voor mij een inspirerende en interactieve investering in mezelf. Alles in een prettige sfeer, in een omgeving met niet teveel mensen, waardoor er veel ruimte is voor je persoonlijke ontwikkeling. De manier van coachen zie ik als grote toevoeging voor mijn stappen in de castingwereld. Van tips & tricks, tot mooie foto's als toevoeging aan je portfolio. De sfeer was respectvol. Ik heb genoten van mijn medecursisten en van de feedback die ik van iedereen mocht ontvangen. Kortom een mooie, leerzame maar zeker ook gezellige dag! Ging met een glimlach naar huis! Dank voor deze leuke inspirerende dag."
Valerie M (46 jaar)

"Tijdens de Casting Convention heb ik geleerd om in dit vak dieper te kijken dan wat je aan de oppervlakte ziet. Door dat te doen blijf je meer in verbinding met jezelf wat zorgt voor kracht, zelfvertrouwen en onbevangenheid. Het was meer een bewustwording dat ik mezelf kleiner maak dan wie ik ben. Dat was wel een eye-opener. Ligt deels aan mijn karakter maar dat wil niet zeggen dat ik daar niet aan kan werken. De magische metafoor is daar wel een goed hulpmiddel bij en zie mezelf sinds zaterdag als toch nog een lieve ;-) maar gretige tijger. De Perfect Pitch vond ik het leukste onderdeel. Nadenken hoe je jezelf neer wil zetten met de nadruk op jezelf maar tevens ook verweven met wat de opdrachtgever zoekt. Het gaat niet alleen over wat het oog ziet maar het is vooral ook een kijkje in jezelf wat je daardoor aan de buitenkant weer bewuster en mooier maakt. Zou zo nóg wel meer willen leren over bovengenoemde bewustwording, maar ook over hoe ik verschillende emoties kan uitdrukken. Vond het een hele uitdaging maar met het stappenplan vooraf, zo leuk en leerzaam om te doen. Het handige werkboek is een reminder en een houvast van alle dingen die je geleerd of geïnspireerd hebben die dag. Bo is een warme persoonlijkheid en dat maakt dat je jezelf erg bij haar op je gemak voelt. Haar werkwijze is prettig, ongedwongen maar ook to the point. Je bent er om iets te leren en van elkaar te leren en dat brengt ze met passie over. Het was voor mij een mooie en leerzame dag die me weer inspiratie heeft gegeven om verdere stappen te zetten in deze leuke wereld."
Elian D (53 jaar)

"De Casting Convention heeft mij veel informatie en inzichten gegeven. Het was een enorm leerzame dag, met alles over de perfect pitch voor castings en audities, met make-up advies (voor als er geen visagiste aanwezig is. Maar ook de fotoshoot, waar al het geleerde in de praktijk kan worden gebracht was erg leuk! Fijn ook dat er werd geadviseerd en meegekeken naar je kledingstijl, om zo het perfecte totaalplaatje neer te zetten. Heel handig vond ik het werkboek, waarin ik alle nodige tips kon noteren. Handig als ik later nogeens wil terugkijken. Bo straalt rust uit, waardoor je direct op je gemak voelt. Ze weet de lesstof heel goed over te brengen. Mocht je toch een vraag hebben dan wordt dat door Bo erg goed uitgelegd. Ze is er echt voor jou, om je zo goed mogelijk de branche in te laten gaan. Naast de Casting Convention heb ik ook het Business Program gedaan en ik vond het ook van grote toegevoegde waarde om beide programma’s te volgen! Want door te blijven leren en investeren in jezelf, blijf je jezelf verbeteren om de gewenste doelen te behalen. Ik ga met alle vertrouwen de branche in, omdat ik optimaal ben voorbereid. Daarom kan ik Bo van harte aanbevelen."
Dina (47 jaar)

"De Casting Convention heeft me geleerd om meer de nadruk te leggen op hoofdzaken, hoe ik to the point kan zijn in mijn presentaties, hoe ik kan geven zonder te aarzelen en hoe ik mijn charisma optimaal kan inzetten. Ik heb genoten van de interactie, het 1:1 focussen en het verbinden. Het werkboek was erg handig om vergeten skills op te pakken. Bo heeft me geholpen in hoe ik nog meer ontspannen kan zijn bij presentaties en pitches. Ze zorgt voor rust en helderheid, een super pro in de branche. Deze training gaf me een persoonlijke boost! Ik voel me nu klaar voor de uitdagingen in de branche."
Carlos D (57 jaar)"Tijdens deze bijzonder leerzame dag met een gevarieerd programma heb ik onder andere geleerd de juiste "Elevator Pitch" op te stellen waardoor ik mijzelf binnen een korte tijd op de juiste wijze kan presenteren. Verder hebben we kledingstijl adviezen ontvangen, tips over visagie en over jezelf presenteren voor de camera en allerlei andere nuttige informatie over de branche. Alhoewel ik genoten heb van alle onderdelen die elk op een prettige manier verliepen, vond ik toch vooral de fotoshoot geweldig. Op een ontspannen manier durfde ik mezelf steeds meer open te stellen voor de camera en daar is het mij toch een beetje om te doen geweest. Bo heeft de groep gedurende de hele dag op een hele prettige, deskundige en vriendelijke wijze handige tips en uitleg over de branche gegeven. Het bracht ons een schat aan informatie over de branche en details van presentatie voor de camera. Dank je wel Bo voor deze fantastische dag waarin we zoveel hebben geleerd over de branche en over wat ons allemaal zo uniek maakt. We hebben het een ontzettend gezellige dag gevonden, een feestje om met je samen te morgen werken. Met deze Casting Convention heb je een erg afwisselend en interactief programma opgesteld waarbij alle aspecten uit de branche aan bod komen. De visagie en styling tips kwamen goed van pas en ook de fotoshoot is onvergetelijk gebleken. Nogmaals dank voor een heerlijke dag!"
Monique H (53jaar)”

"Op 5 oktober heb ik deelgenomen aan de Casting Convention in Utrecht. Hier zijn we de hele dag goed bezig gehouden. Veel inspiratie, energie en nieuwe kennis opgedaan. En dat op meerdere fronten. Zowel voor mijn innerlijk als wel voor mijn uiterlijk. Verder praktische tips en trucs gekregen. In de middag zijn we met z’n allen naar buiten gegaan voor een lifestyleshoot. Deze foto’s had ik al snel binnen. Voor mij persoonlijk heeft deze dag mij veel vertrouwen in mijzelf gegeven. Dit heeft mij weer een mooie zet in de goede richting gegeven. Ik ben op de goede weg. Een aanrader dus deze Casting Convention.
Later stuurt Yvonne ons nog een superenthousiast appje:
Bedankt voor deze geweldige selectie van foto's. Ik ben hier zo blij mee! Hier kan ik werkelijk weer mee verder. Jouw woorden “Met deze foto ga je écht opdrachten binnen halen" zijn uitgekomen! Ik heb zulke mooie opdrachten al gedaan en dit is nog maar het begin 😉. Ik ben nu ook weer op de terugweg vanaf een onwijs leuke shoot in Bergen aan Zee! Laat mij maar lekker gaan zo."
Yvonne VS (51 jaar)

"Het was een leerzame en ontzettend prettige dag, de Casting Convention. Met een klein clubje mensen elkaars ervaringen en motivaties delen en in een goede setting een pitch oefenen en direct feedback kunnen geven en ontvangen. En natuurlijk het voorbereiden van de fotoshoot aan het einde van de dag. Jij praat een heel fijn en duidelijk en weet direct het vertrouwen van de deelnemers te veroveren. Je voelt je direct op je gemak bij je, Bo! Zelf had ik al ervaring als model in de reclamefotografie, mijn doel was om meer tips en inzicht te krijgen hóe mijzelf te profileren tijdens een casting... Ik heb deze dag veel kunnen oefenen en neem alle tips and tricks dan ook van harte mee naar een volgende casting! Daarnaast vond ik het reuze interessant en een eye-opener hóe je, via gebruik van social media, tegenwoordig jezelf ook in de kijker van opdrachtgever kunt spelen. Hier ga ik dan ook zeker mee aan de slag!"
Mirella W (42 jaar)"Na een aantal jaar met het idee geflirt te hebben, heb ik besloten een nieuwe richting aan mijn carrière te geven. Ik wil professioneel aan de slag als actrice en presentatrice bij bijv. TV, film en theater. Maar hoe pak je dat aan? Tijdens de 1:1 Casting Convention heb ik geleerd hoe de branche werkt, en wat mij uniek maakt. Ik vond het een erg leuk en interactief programma in een ontspannen sfeer. Met de visagie en styling tips, en een paar prachtige foto's op zak heb ik het gevoel dat ik klaar ben voor een goede start! Dank je wel Bo!"
Ineke V (37 jaar)

"Onlangs heb ik de 1:1 Casting Convention bij Bo gevolgd, om mezelf beter te kunnen presenteren tijdens een casting. Mijn vraag was wat ik juist wel / niet moest doen en hoe ik in de korte tijd die je meestal hebt, de very best of yourself laat zien en alle benodigde emoties voor de camera kunt laten zien. Bo heeft me ontzettend geholpen om bij het tonen van gevraagde emoties mezelf te leren verbinden met diepere emoties. Bovendien hebben we een korte presentatie van mezelf doorgenomen, waardoor ik nu weet dat ik af en toe best even stil mag vallen om een juist antwoord te kunnen geven... En hoe ik het best mijn eigen energie kan vasthouden, zonder mezelf te verliezen in anderen. Bo heeft een heel persoonlijke en betrokken aanpak, ze leest mensen enorm goed. Met deze mensenkennis heeft ze mij waardevolle tips gegeven, waardoor ik in ieder geval veel beter voorbereid een volgende casting instap. Aanrader zo'n sessie!"
Marjon L (44 jaar)

"Ik wilde graag zekerder voor de camera staan en de diverse tips & trics horen vanaf de kant van een castingbureau. De Casting Convention heeft me meer inzicht gegeven in mijn sterke en mijn aandachtspunten, veel bruikbare tips ontvangen en het was een supergezellige dag. Ik weet nu waar ik op moet gaan oefenen. De Make-up tips en het opbrengen van de basisvisagie en de fotosessie, alles verliep in zeer ontspannen sfeer. “Bo, mag ik jou superrr bedanken voor deze dag? Hij zit erg goed in elkaar!"
Astrid BO (52 jaar)

"Deze Casting Convention was echt een top dag! Ik had natuurlijk al wat ervaring, maar wist nog niet zo heel veel van de branche. Doordat ik bij de Casting Convention ben geweest heb ik veel leuke én nieuwe dingen geleerd. Het is ook fijn om met een groep te zijn, want ook daar leer je weer veel van. Voor mij was het vooral ook belangrijk te leren hoe je moet poseren bij het nemen van foto’s, en daar hebben ze me goed bij geholpen! Verder heb ik geleerd dat ik mezelf niet moet vergelijken met anderen (want dat doe ik nogal snel), én dat ik fouten mag maken, want daar leer ik van. Dat ik nooit moet opgeven en altijd in mezelf moet blijven geloven. Wat voor mij helpt is om tegen mezelf te zeggen “Ik kan dit, ik geloof in mezelf, en anderen geloven ook mij!" ♥️
Indy DR (16 jaar)"Mijn beweegreden om deel te nemen was het herwaarderen van mijn eigen imago als 40+ zijnde vrouw wat leeftijdsgebonden ongemakken niet altijd vanzelfsprekend maken ;-). Het leren aanbrengen van de juiste make-up en het leren poseren om uiteindelijk de leukste foto's te produceren, behoorden uiteraard tot mijn voornaamste doelen. Veel kennis opgedaan en ja, de mooiste foto van mij over de laatste decade, haha! Tot mijn verbazing kon ik op alle foto's niets zien van de op die dag zeer aanwezige huiduitslag op mijn gezicht. Een goede make-up en zeer kundige fotograaf hebben hierin ongetwijfeld een prominente rol gespeeld :-). Daarnaast kreeg ik praktische oefeningen zoals poseren en het aanbrengen van de make-up en hoe deze in combinatie met de lens verandert, erg leerzaam. Het leuke vond ik ook de interactie met de andere deelnemers, daar heb ik ook wel wat van opgestoken bijv. hoe zij poseerden. Tot slot vond ik een aangereikte bundel met alle weetjes en do's en dont's over de branche, een top idee!"
Gosia (43 jaar)

"Ik heb dit werk altijd met veel vreugde en plezier gedaan. Ik vond jullie persoonlijke aanpak erg leuk en goed! Jullie leren ons om op een leuke spontane manier te presenteren. Ik heb genoten van de dag. Bedankt!"
Suzan A (45 jaar)

"Ik wilde al jaaaren model worden maar met mijn leeftijd was dat niet (meer) zo vanzelfsprekend, dacht ik. Na een telefoontje met Bo kreeg ik super veel zin om de stap te nemen en koos ik voor het volgen van de Casting Convention, om goed beslagen ten ijs te komen, en ook als investering in mijzelf en mijn presentatie (ook fijn voor mijn werk ;). Het was geweldig om alles over de branche te leren en goed advies te krijgen over hoe ik zelf mijn visagie en styling kan verzorgen, en hoe ik mezelf het beste presenteer tijdens een casting. Het leukste vond ik de creatieve oefeningen tussendoor, de cameratraining en Lifestyleshoot, soms confronterend maar o zo leerzaam. Ik heb er veel meer zelfvertrouwen door gekregen en voel me klaar voor de branche. De eerste opdracht zit er intussen ook al op, leuke locatie en erg leuke mensen ontmoet, dus het was de investering meer dan waard voor mij!! Een nieuwe deur is open gegaan voor me, dankjewel!
Liefs, Eveline (45 jaar)

“Hoe langer en meer tijd er voorbij gaat, destemeer ik terugdenk aan hoeveel ik die dag van je heb mogen leren. Voor mij nog steeds belangrijke tips op het gebied van communicatie en presentatie van mijzelf. Nadien heb ik nog wat andere workshops gedaan die ik leuk vond om te doen, maar ze staan toch allemaal in schril contrast met hetgeen ik die dag van je heb mogen leren. Ik was en ben heel positief over wat er die dag tot mij is gekomen en waar ik nu nog steeds mijn voordeel uit kan putten. Mogelijk komt er nog eens een 2e deel van onze sessie.”
Frans DV (75 jaar)

"De Casting Convention heeft me echt geleerd om door de ogen van de klant te kijken. Dat het erom gaat dat je helemaal jezelf bent en je niet anders voordoet bij een casting. Duidelijk voor de klant én handiger voor mezelf in het geval ik geselecteerd wordt. Deze dag heeft volledig aan mijn verwachtingen voldaan. Elk onderwerp waar ik meer over wilde weten zat in deze training inbegrepen. Alles was heel direct en zeer duidelijk, ik begreep het meteen. Ik ben een stuk wijzer geworden. Het was niet alleen heel leerzaam, maar ook nogeens erg gezellig! Het was allemaal helemaal top!"
Ivy H (17 jaar)"Na wat rondspeuren op het internet sprak de 1:1 Casting Convention van ID|Casting mij erg aan. De sfeer was de hele middag erg ontspannen en het werken voor de camera geweldig leuk. Doordat je bezig bent met het jezelf presenteren voor de camera kom je al heel snel jezelf tegen. Het plaatje dat uiteindelijk op beeld komt is meer dan een goed aangebrachte make-up en leuke kleding. In slechts 1 middag leer je niet alleen je zwakke puntjes wegschminken, maar ook hoe je jezelf zo gunstig mogelijk laat zien voor een (rollende) camera. De adviezen zijn professioneel en worden op een leuke manier gebracht. Met het resultaat aan beeld was ik ook erg blij. Deze workshop is een echte aanrader wanneer je jezelf vaker moet presenteren en daar wat onzeker over kunt zijn of gewoon omdat je weer even dat stukje van jezelf naar boven wilt halen."
Tanya L (46 jaar)

"Toen ik mijn moeder vertelde dat ik het leuk zou vinden om als model te werken voor sportmerken, heeft zij onderzocht wat de mogelijkheden zijn voor kindermodellen. Omdat we beiden niet bekend zijn met de modellenwereld wilden we ons eerst goed laten informeren door een professional. Zo kwam mijn moeder op de website van ID|Casting en heeft zij een afspraak gemaakt met Bo Vrinten voor de 1:1 Casting Convention. Tijdens de workshop was er meteen een klik met Bo. Ze vertelde me dat ik als uitgangspunt moet nemen dat ik als kindmodel vooral plezier moet hebben. Ze heeft me geleerd waar ik allemaal op moet letten en heeft me persoonlijk voorbereid op de fotoshoot. Ik was nieuwsgierig hoe ik overkom op anderen en of ik fotogeniek ben. Zelf ben ik een bescheiden, rustige jongen en wil met modelopdrachten meer zichtbaar zijn. Bo heeft me gedurende deze training meer zelfvertrouwen gegeven. Zij heeft me op positieve wijze gemotiveerd mijn kwaliteiten beter te ontwikkelen. Ook heeft ze mijn moeder geïnformeerd, zodat zij mij goed kan ondersteunen. De training heeft mij geholpen om me beter te presenteren tijdens de fotoshoot, waardoor er mooie professionele foto’s zijn gemaakt, die ik kan gebruiken om mezelf te presenteren bij modellenbureau’s. Een goede basis als eerste stap in de modellenwereld. Ik hoop in de toekomst meer samen te kunnen werken."
Rohan N (15 jaar) en moeder Geeta

"Hele leerzame en gezellige training. Echte aanrader met als resultaat professionele foto's waar je mee verder kunt. Toegankelijk voor iedereen."
Monique HO (53 jaar)

"De 1:1 Casting Convention was echt wat ik ervan had verwacht. In een heel ontspannen sfeer zijn alle aandachtspunten ruimschoots aan bod gekomen. Ook veel tijd om vragen te stellen. De fotoshoot met de nodige tips erbij was heel leuk en leerzaam. Ik ben erg blij met de foto's, ze zijn bijzonder mooi geworden! Ik heb er een goed gevoel aan overgehouden en ga nu meer zelfverzekerd naar een casting, auditie of een fotoshoot. Bedankt Bo!"
Adriana D (69 jaar)

"Ik vind de Casting Convention een echte aanrader! Zo leer je met het onderdeel First Impression, hoe je jezelf het beste kunt voorstellen. Ik kreeg hierbij erg handige tips, zelfs tips over dingen waar ik mezelf niet van bewust was. Tijdens de ‘Mini Meditatie’ leerde ik hoe ik snel tot mezelf kan komen wanneer ik zenuwachtig ben, erg handig bij casting of bijvoorbeeld sollicitaties. Daarna was er een coachingonderdeel, waarin werd gekeken waar mijn onzekerheden lagen, waarbij we een metafoor hebben gezocht die me kan helpen om me zekerder te voelen. In het onderdeel Basisvisagie leerde ik hoe ik mezelf verschillend moet opmaken voor fotoshoots in de studio of bij daglicht. Nadat we de kleding hadden geselecteerd vond de portfolioshoot plaats op een buitenlocatie, erg leuk. Bo heeft me tijdens de hele dag goed begeleidt, stelde me op mijn gemak en gaf me goede tips. Ik kon echt mezelf zijn en dat vond ik prettig. Ik ga alle tips zeker gebruiken in mijn dagelijkse leven en (hopelijk) op de castingopdrachten.”
Shannen (22 jaar)

"De Casting Convention was voor mij een mooie en leerzame dag. Het heeft me meer vertrouwen in mezelf gegeven en in wat ik kan. Ik heb geleerd hoe ik een krachtige présence kan neerzetten die zo dicht mogelijk bij mezelf blijft. Het leukste vond ik de Lifestyleshoot en de Pitch. Vooral de 8 stappen voor de Prefect Pitch waren erg verhelderend. Ik weet nu hoe hoe ik mezelf in een paar minuten kan presenteren bij een casting! De aanwijzigingen tijdens de shoot, en ook Bo’s rustige en prettige manier van uitleg en feedback geven, vond ik erg fijn. Dat maakte dat ik me goed op m'n gemak voelde en eigenlijk niet echt gespannen was, ook niet tijdens de fotoshoot. Ik vond het een goede opbouw van de dag met een duidelijke reader om terug te kunnen lezen. Ik ga aan de slag met alle tips. De foto's zijn prachtig en heel goed te gebruiken. Hier kan ik echt mee aan de slag!"
Judith L (57 jaar)"Wat een super leuke dag heb ik beleefd! Het was best spannend om te komen. Mijn man had mij voor de Casting Convention aangemeld en dan weet je niet wie je treft, maar het ijs was snel gebroken! Jullie enthousiasme straalde bij mij binnen en toen we eenmaal met de fotoshoot waren begonnen ging de zon schijnen. Ondanks de kou heerlijk samen naar buiten en wat voelde dat goed. Geen gemaakte lach, geen dikke make-up, gewoon Wendy! Vandaag heb ik met een heel fijn gevoel mij officieel bij jullie ingeschreven en nu hoop ik op een leuke opdracht (of meer...). Een aantal foto’s heb ik naar familie en vrienden doorgestuurd en ze vonden ze prachtig en ook zij bevestigde dat ik het echt ‘zelf’ ben. Heel erg bedankt voor deze bijzondere dag!!!"
Lieve groet, Wendy (42 jaar)

"Mijn eerste kennismaking met de wereld van casting en modelling begon op 7 september 2013. Heel hartelijk werden wij (ik en andere deelnemers) ontvangen door twee coaches die al ruime ervaring hebben in de branche. Er is veel informatie gegeven betreffende wat er nu zoal speelt in de branche, de do's en don'ts, jouw eerste indruk bij een casting (hoe kan het anders/beter), styling, visagie. De fotoshoot ging zo gemakkelijk dat ik er zelf versteld van stond. Zo leuk was het! De foto's werden al een dag later aan mij gezonden en waren heel mooi. Met de Casting Convention van ID|Casting heb je een hele goede basis voor jezelf."
Miranda B (46 jaar)

"De Casting Convention was een enorm groot succes en mijn persoonlijke doorbraak! De opbouw van het dagprogramma was perfect, waarbij je hetgeen je geleerd had direct in praktijk kon brengen en onzekerheden gaandeweg verminderde. Het (als attentie gekregen zeer stylish uitziende) notitieblokje waarin je je eigen aandachtspunten in steekwoorden moest opschrijven (zowel positieve als negatieve), kwam steeds weer van pas en zelfs nu nog pak ik het er regelmatig bij. De Casting Convention heeft de eerste aanzet tot verdere ontplooiing van een andere kant van mezelf gegeven. Als kroon op de dag, de mooie foto’s, waardoor mijn zelfvertrouwen is gegroeid. Heel erg bedankt voor deze leerzame en bovenal gezellige dag!"
Nora (44 jaar)

"Ik heb onlangs deelgenomen aan de 1:1 Casting Convention en ben aangenaam verrast hoeveel ik heb bijgeleerd! Heel knap werk hoe ze het programma in elkaar hebben gezet! Je leert je op de juiste manier voor te stellen als je naar een auditie gaat. Je krijgt de juiste styling- en make-up tips, precies wat bij jouw uiterlijk past! Dan het voor de camera acteren, wat in het begin best lastig is als je het niet echt gewend bent in je eentje op commando iets na te moeten doen!!!! Maar super leuk als je even bezig bent en het dan beter en beter gaat! Dan ook een leuke fotoshoot en de dag is gevuld!!! Ik raad de Casting Convention ten zeerste aan!!! Heel veel succes en plezier!"
Loes H (46 jaar)

"De Casting Convention. Wat een topdag! Eindelijk de stap durven zetten naar een castingbureau. Eerst gebeld met Bo voor informatie en daarna mezelf gelijk aangemeld voor de Casting Convention. Ik ben nieuw in deze branche en wilde graag leren hoe het werkt en wat ik kan verwachten. Deze dag was een mooi, leerzaam en vooral ook leuk begin. Door de rust die Bo uitstraalde en de aandacht die ze gaf, voelde ik me erg welkom, wat bijdroeg aan de ontspannen sfeer. Hierdoor kwam er echt contact met elkaar. Ik heb veel geleerd van Bo en de andere modellen. Wat ik terug kreeg is dat ik meer rust uitstraal dan ik van binnen voel, wat wel handig kan zijn bij castings. Mooi en bijzonder ook om feedback te krijgen over hoe ik overkom en hoe zij mij zien. Hier kan ik mijn voordeel mee doen bij een casting wat helpt bij het maken van een goede eerste indruk. Het oefenen met de perfect pitch was spannend en heeft me veel opgeleverd en geleerd zoals rust inplannen en blijven ademen. Het leukste onderdeel vond ik de portfolioshoot, voor het eerst door een professional in beeld gebracht worden met tips. Tijdens de fotoshoot in het park heeft Bo me enorm geholpen. Ze gaf duidelijke aanwijzingen en had veel geduld. Belangrijke tip voor mij was blijf authentiek en bij jezelf, vergelijk je niet met anderen. Bo nam de tijd voor alles! Geen vraag was te veel en geen emotie vreemd of verstorend. Ik vond het prettig dat ze de tijd nam en echt contact maakt. Haar achtergrond in het modellenwerk helpt nieuwe talenten omdat ze weet waar ze het over heeft. Daarnaast zet ze je heel erg in je kracht als vrouw. Ik ben erg blij dat ik de eerste stap gezet heb door deel te nemen aan de Casting Convention. Het is een goede eerste stap om mee te beginnen. Preparation is key. Echt een verrijking!"
Christel V (54 jaar)"Voor mij een programma om ‘U’ tegen te zeggen!! Ik werd hartelijk ontvangen door Fotograaf en Trainer Bo Vrinten, die je meteen een vertrouwelijk gevoel geeft. Na wat kletsen (zo leert zij je kennen) en jezelf leren voorstellen (onderdeel First Impression) heb je reeds een sterker gevoel gekregen en ben je meteen klaargestoomd voor de middag op locatie. Bo geeft je nuttige tips om je make-up voor de camera of in het dagelijks leven te verfijnen. Tips die je nog meer identiteit geven. Tijdens de fotoshoots worden je mimieken volledig besproken en krijg je de kans om je expressies nog beter te uiten. Je leert te wennen aan de camera. En als kers op de taart worden er nog enkele mooie foto’s uitgekozen om deze voor je portfolio te gebruiken. Een super dag. Een aanrader voor iederen die graag model wil worden of voor iemand die gewoon sterker in de schoenen wil staan. Dankjewel Bo, voor deze leerrijke dag."
Lieve F (48 jaar)

"Ik kwam op een punt dat ik dacht 'en nu wil ik echt iets voor mezelf gaan doen'. Ik had gelezen over de Casting Convention en het leek me echt iets voor mij. Ik ben heel blij dat ik het gedaan heb. Al bij de eerste ontmoeting voelde ik dat me dit iets moois zou gaan brengen. De coaching heeft me belangrijke inzichten gegeven over hoe ik me presenteer, hoe ik me voel over mezelf en hoe ik mijn kracht van binnen naar buiten kan brengen, iets wat ik later tijdens de fotoshoot heb mogen laten zien. Ik heb meer geleerd over kleuren en over styling. Ga voortaan naast zwart nu ook weer eens kleur gebruiken. Ik wil mezelf weer laten zien! En helemaal leuk natuurlijk als ik met de mooie foto's ook nogeens een leuke opdracht mag invullen. ID|Casting, heel erg bedankt voor deze fijne ervaring!"
Eveline (48 jaar)

"Ik wil jullie hartelijk bedanken voor de zeer leerzame Casting Convention. We zijn de hele middag druk bezig geweest met de vele informatie, uitleg en tips die ik kreeg. Het was erg leuk en ik heb er dan ook echt veel van geleerd. De fotoshoot op het laatst ging ook erg goed en er waren veel mooie foto's bij die gelijk op jullie website zijn geplaatst. Nu nog even wachten op een boeking voor een meisje woonachtig in Bonaire :) Voor degene die nog twijfelen om de Casting Convention te volgen, niet twijfelen, gewoon doen!"
Vera G (24 jaar)

"Ik kan me geen betere manier voorstellen als introductie van wat het modellenwerk inhoudt. Ik voelde me vanaf het begin welkom bij de Casting Convention. Leuke sfeer, vriendelijk, gezellig en aangenaam. Ik heb een leuke dag gehad, leuke mensen ontmoet, super lekker gegeten en ontzettend veel geleerd. Ik vond het bijzonder dat er ruimte is om jezelf te laten gaan, jezelf te zijn maar ook om even te experimenteren. Mezelf opmaken voelde meer als verwennerij. Leuk om iets samen te doen en te ervaren. Op het einde van de dag, kon ik werkelijk vooruitgang merken. Ik was verbaasd van wat ik eigenlijk kan en krijg zin om deze vaardigheden verder te ontwikkelen. Het resultaat: niet alleen leuke portfoliofoto's, maar voor het eerst foto's waar ik echt mezelf ben! De coaches? Vriendelijk, enthousiast, betrokken en geduldig. De training was boven mijn verwachtingen. Ik had niet verwacht dat het er zo relaxed zou zijn. Ik voelde me gewoon thuis. Nogmaals bedankt voor de ervaring, de dag, het commentaar, de suggesties en de tips."
Met vriendelijke groet, Maia

Twitter van Sandra VB (50 jaar)
"Nog aan het nagenieten van de Casting Convention en de fotoshoot via ID|Casting. Dank je wel lieve coaches. Mooie foto's!
Later stuurde Sandra nog:
Dank je wel voor de mooie foto's, ik ben er erg blij mee. Heb de Casting Convention ervaren als een warme en fijne dag. De groep vond ik heel prettig, jullie ontvangst was erg hartelijk. Het goede was dat jullie beiden in staat zijn geweest mij voor de camera te krijgen en gaandeweg de dag begon ik meer comfort te voelen, mede door jullie coaching en aanwijzingen. De aanwijzingen waren ook duidelijk waardoor ik er ook iets mee kon."

"In gedachten ben ik nog steeds aanwezig op jullie berg. De sensatie van de sfeer op die berg, probeer ik zo lang mogelijk vast te houden. John ook. We worden wakker en we zijn weer aanwezig op jullie berg. Woorden schieten mij te kort. Het familieportret heb ik van jullie ontvangen. Mooie uitstraling. Tof hé! Heerlijk, dat jullie zo'n geweldige sensatie beleving bij ons hebben teweeg gebracht. We hebben genoten van al die prachtige mensen die ook aanwezig waren op de Casting Convention. We hebben veel van elkaar kunnen leren. Dankjewel Bo en Arthur."
Eugenie (70 jaar)

"Ik ben 71 jaar en heb deelgenomen aan de Casting Convention van ID|Casting. Het was een dagvullend gevarieerd programma, met kledingstijl adviezen, tips over visagie en allerlei nuttige informatie over de branche. De dag was leerzaam en de lunch was heel gezellig. Het programma van ID|Casting bracht mij een schat aan informatie over details van presentatie voor de camera. Ik ben blij dat ik de Casting Convention kado heb gekregen voor mijn verjaardag. Zeker geslaagd."
John (71 jaar)

"Het is een leerzame en gezellige middag geweest. Het was voor mij erg interessant. Het was een lesje van mensenkennis, heb nu meer mezelf leren kennen. Dus voor mij was het wel belangrijk met leerzame momenten. Ik vind dat jullie veel informatie en tips hebben gegeven, vooral waar ik op moet letten tijdens het poseren. De opbouw en inhoud van het dagprogramma was erg goed. Het make-up advies was ook leerzaam. Ik heb de foto's ontvangen en ze zijn heel leuk geworden. Ben erg tevreden met de foto's die jullie gekozen hebben. Voor mij was het een positieve ervaring en een leuke middag. Succes met de volgende Casting Convention."
Jennifer (50 jaar)

"Ik heb de Casting Convention ervaren als leuk & leerzaam, want je moet er wel met een doel naartoe komen. Ik wilde meer weten over de branche, hoe je ermee om moet gaan, of ik wel geschikt was en hoe ik me in deze branche moet opstellen. Míjn doel heb ik zeker bereikt. Het onderdeel van de Basisvisagie was ook erg handig. Het was goed dat jullie het mij zelf lieten doen zodat ik het ook zelf leerde. Ik had de portfolioshoot heel zakelijk verwacht. Ook als ik geen modellenwerk zou gaan doen, blijft het een hele goede ervaring, bedankt hiervoor."
Senna (16 jaar)
 


#castingconvention #mindset #motivation #firstimpression #performance #uitstraling #riseandshine #communicatie
CASTING CONVENTION

© ID|Casting 2021

ID|Casting productions
info@idcasting.nl
Mob +31 (0)6 19198000

Privacystatement
Disclaimer
Algemene voorwaarden