Blog

┬ź Terug naar overzicht

IN THE PICTURE - JOFFREY

27 AUGUSTUS 2020

Het blijft iets bijzonders, wanneer mensen de droom hebben om de castingbranche in te gaan wanneer ze dit ook eigenlijk best wel spannend vinden! Dat ze gezien willen worden ondanks dat ze daar een knoop van in hun maag krijgen. Dat ze gehoord willen worden daar waar het presenteren van zichzelf (nog) niet altijd natuurlijk voelt. Hoe geweldig is het dan dat je toch besluit om te gáán voor je droom, om jezelf te laten zién, jezelf te stretchen "above & beyond" en kijkt waar voor jou de groei ligt?

STERKE BEELDEN
Joffrey besloot een portfolioshoot te boeken bij Bo en gooide zichzelf voor de leeuwen, hoewel hij wist dat hij in goede handen (of klauwen) was ;). Het was wel even wennen voor hem, maar eenmaal de zenuwen onder controle heeft hij zichzelf, door zich professioneel op te stellen en de tips te vertalen naar sterke beelden, weten te overtreffen. Het blijft mooi te zien hoe iemand zo kan groeien in de korte duur van een shoot.

VERTROUWEN
De shoot zorgde niet alleen voor zelfvertrouwen bij Joffrey, het gaf ons als castingbureau ook het vertrouwen dat we hem met een goed gevoel naar opdrachtgevers kunnen sturen. Daar gaat het échte werk beginnen, het leren in de praktijk. Steeds weer nieuwe locaties, nieuwe crews en een nieuwe cast om mee samen te werken. Dat is wat dit werk zo dynamisch maakt, zo leuk en afwisselend.

JOFFREY'S ERVARING OVER ZIJN PORTFOLIOSHOOT
"Omdat ik stiekem al jaren een carrière in de film- en televisiewereld ambieer, besloot ik als eerste stap in de castingbranche maar eens een CV samen te stellen en professionele foto's te laten maken. Mijn keuze viel op Bo, omdat ik uit haar website opmaakte dat zij mensen die zich nog wat onzeker voelen voor de camera, heel goed op hun gemak weet te stellen. Ik heb totaal geen ervaring met fotoshoots en zie mezelf ook niet als een model. De hele ochtend zat ik dan ook met een knoop in mijn maag; “Kan ik dit wel?", “Straks neem ik de verkeerde kleren mee”. Ik heb uiteindelijk 4 setjes kleding meegenomen, gewoon voor de zekerheid. Bo selecteerde hieruit de voor mij beste kledingstukken. Het was allemaal even wennen, maar onderweg naar het park leerden we elkaar wat beter kennen, waardoor ik me al wat minder nerveus begon te voelen. In het park zelf merkte ik dat ik me aanvankelijk enorm bekeken voelde. Bo was heel geduldig, stelde me gerust, gaf me een paar hele simpele handvatten om me 'af te sluiten' en maakte zo nu en dan een compliment. Ook was ze oprecht geïnteresseerd in mij als mens. Door dit alles smolt langzaamaan mijn onzekerheid en nervositeit weg, en bleef er vooral plezier over in het maken van de foto's. Bo’s oog voor detail en mooie plaatjes hebben geleid tot héle mooie foto's, waarop ik natuurlijk én ontspannen sta afgebeeld. Ik ben erg tevreden!"MAAK WERK VAN JE WERK
Het belangrijkste advies volgde na de shoot. "Maak werk van je werk", want met portfoliofoto's alleen kom je niet ver in de branche, zeker niet in deze extra uitdagende tijd waarin de opdrachten schaarser zijn en het aanbod van talent blijft groeien. Het gaat erom dat je jezelf blíjft vernieuwen, dat je kijkt waar je je nog oncomfortabel voelt en je jezelf blijft ontwikkelen! Dat je jezelf op alle mogelijke manieren zichtbaar maakt, niét alleen via de castingbureaus maar bijvoorbeeld ook via social media (zie ook onze INSTAGRAM TRAINING), want daarmee kun je ook zélf opdrachten naar je toetrekken. Doe jij het niet, dan doen je collega's dat wel, dus blijf alert, en blijf in beweging!

Wil jij graag eens van gedachten wisselen met Casting Director Bo, over waar voor joú nog (groei)mogelijkheden liggen? Boek dan HIER een gratis adviesgesprek voor jezelf.

Vind je het tijd om een (nieuwe) portfolioshoot te doen, kijk dan HIER óf kijk eens bij de optie voor een PORTFOLIO REFRESH, speciaal voor diegenen die al ervaring hebben met shooten.
 

FOLLOW YOUR DREAMS<Joffrey V

© ID|Casting 2021

ID|Casting productions
info@idcasting.nl
Mob +31 (0)6 19198000

Privacystatement
Disclaimer
Algemene voorwaarden