BUSINESS PROGRAM

Heb jij al langer de droom om als professional in de castingbranche aan de slag te gaan, maar weet je niet zo goed hoe je zelf naar die Next Level komt? Wil jij al langer van je hobby je business maken? Dan is het CASTING BUSINESS PROGRAM hét trainingsprogramma wat je hierbij gaat helpen. Het is een individueel, uniek en veelzijdig programma bestaande uit 6 of 8 theoretische en praktische modules, die samen de perfecte basis vormen voor een succesvolle carrière in de modellen- en/of castingbranche.
 
BUSINESS SKILLS
Geen mens is hetzelfde en daarmee bepaalt waar je op dit moment staat, ook wat je precies nodig hebt om een volgende stap te kunnen maken in jouw (nieuwe) carrière in de modellen- en/of castingbranche. Dat vraagt jou naast een Next Level Mindset, ook om een Plan van Aanpak én om de benodigde business skills. Daarnaast vraagt het om het nemen van de nodige concrete stappen en daarvoor is het inschrijven bij verschillende modellen- en castingbureaus in deze tijd al lang niet meer voldoende!YOU’VE GOT TO DO THE WORK
Wil je succesvol zijn in deze branche, dan is het belangrijk dat je gaat stáán voor jezelf, dat je jezelf laat zien, jezelf laat horen, dat je je podium pakt en er helemaal voor gaat!! Voor sommigen ligt hier nog een uitdaging door onvoldoende (branche)kennis, ervaring en/of zelfvertrouwen. Voor de een ligt dit meer op het gebied van zichtbaarheid en persoonlijk leiderschap; weten wié je bent zodat je ook écht kunt staan voor wie je bent! Uit je comfortzone stappen door jezelf te stretchen en uit te dagen, door nieuwe dingen te doen die jou méér zelfvertrouwen geven. Voor de ander ligt het meer op het praktische vlak. Weten wat nu precies de mogelijkheden en business opportunities zijn in de castingbranche. Maar ook weten wat wel en niet bij je past, op welke kanalen je je marketingwise het beste kunt richten, telkens weer die volgende stap (blijven) nemen om werkelijk succes te kunnen boeken! Hier zijn wij als CASTING ACADEMY joúw stok achter de deur, de motiverende en adviserende factor, die jou op weg helpt naar jouw Next Level binnen de branche.LEER VAN DE PROFESSIONALS
Het CASTING BUSINESS PROGRAM wordt verzorgd door Bo Vrinten, Casting & Performance Expert, Fotograaf en gecertificeerd Business Coach, gespecialiseerd in het begeleiden en trainen van ambitieuze modellen, (edel)figuranten, acteurs en artiesten, die klaar zijn voor de Next Level in de modellen en/of castingbranche. Door haar 30 jaar werkervaring in de branche, haar expertise als Casting Director/Producer en haar ruime ervaring voor én achter de camera als fotograaf, weet ze als geen ander hoe jij jezelf op een authentieke manier in de markt kunt profileren en presenteren. Hierdoor leer je jezelf optimaal te onderscheiden van ander talent in de branche, essentieel in een branche waarin het aanbod van talent dagelijks groeit! Voor iedere module ontvang je een handig werkboek, stuk voor stuk bouwstenen die je helpen bouwen aan een stevig fundament. Ideaal als naslagwerk bij een volgende casting, auditie en/of productie. 

BO VRINTEN VERTELT
"In deze branche gaat het erom dat je weet waar opdrachtgevers naar kijken. Het gaat om energie, om het vertrouwen of je de opdracht kunt invullen. Authenticiteit is wat ze naar zoeken, en dat vraagt jou enerzijds bij jezelf te blijven én daarin het beste van jezelf te laten zien. Talenten zijn vaak bezig met hun looks, maar het gaat veel dieper dan dat! En dat is waarin ik mensen train, door ze daarin meer inzicht te geven. Iets waar ze lange tijd op kunnen verder bouwen binnen én buiten de branche."JOUW NEXT LEVEL

Wil jij graag werken aan een concreet Plan van Aanpak voor jouw Next Level in de branche? Wil jij met méér zelfvertrouwen naar castings en audities? Wil je leren wat jíj er zelf aan kunt doen om méér opdrachten naar je toe te trekken? Dan is het CASTING BUSINESS PROGRAM hét programma voor jou! Het is de beste Confidence Boost die je jezelf cadeau kunt doen!

CASTING BUSINESS PROGRAM
Het CASTING BUSINESS PROGRAM bestaat uit een veelzijdig 1:1 Business Traject van 6 of 8 waardevolle modules, flexibel en vrij indeelbaar, volledig gericht op jouw persoonlijke ambities binnen de castingbranche. Als basis adviseren we de eerste 5 modules (zie onder nr. 1 t/m 5) omdat deze er helemaal op gericht zijn om jezelf businesswise en succesvol in de castingbranche te kunnen profileren én presenteren. Naast deze modules kun je jouw traject verder aanvullen met dié module(s) die aansluiten bij jouw persoonlijke interesse en ambitie. Zo zal de één zich als succesvol model willen positioneren, de ander als (edel)figurant of (semi)acteur, en lijkt het joú misschien leuk om meer allround in de branche te kunnen werken. Voor de beste combinatie van modules overleggen we vooraf tijdens jouw intakegesprek, zodat we jou hierin persoonlijk kunnen adviseren. Onderstaand een overzicht van alle mogelijke modules:
 
1. FIRST IMPRESSION / PERFECT PITCH
2. MARKETING & MEER / PLAN DE CAMPAGNE

3. INSTAGRAM TRAINING

4. MAAK EEN SUCCESVOLLE SELFTAPE (INTRO/CASTINGFILMPJE)

5. PORTFOLIOSHOOT / LEREN POSEREN (INCL. 8 FOTO’S) - TELT ALS 2 MODULES
 • CAMERA ACTEREN 1 / BASIS VOOR COMMERCIALS & BEDRIJFSFILMS
 • CAMERA ACTEREN 2 / MASTER CLASS VOOR EDELS & (SEMI) ACTEURS
 • TRAININGSACTEREN 1 / VOOR BEDRIJVEN & ORGANISATIES
 • TRAININGSACTEREN 2 / MASTER CLASS
 • MAAK EEN SUCCESVOLLE SHOWREEL
 • BASISVISAGIE & STYLINGADVIES
 • CATWALK TRAINING 'WALK THE TALK'
 • PRESENTEREN 1 / FUNDAMENTALS (PRESENTATIETECHNIEKEN)
 • PRESENTEREN 2 / MASTER JE PERFORMANCE (PRAKTIJKTRAINING)
 • VLOGTRAINING 1 / STRATEGIE, STORYTELLING & PERSONAL BRANDING
 • VLOGTRAINING 2 / OPNAME VAN JOUW EERSTE PROFESSIONELE VLOGS
 • STAGE PERFORMANCE / ZANGCOACHING / STEMBEVRIJDING
 • DE SHIFT / VAN LIMITING BELIEFS NAAR WET VAN AANTREKKINGSKRACHT
 • POWER PROGRAM / VOOR BALANS, FITHEID & EEN KRACHTIG LICHAAM
 • CREËER JOUW EIGEN WEBSITE / SAMEN BOUWEN? KLIK DAN OP DEZE LINK
 • PERSONAL & BUSINESS COACHING / MINDSET MOTIVATION
 • COMBI MODULE / WAARIN WE DE LAATSTE PUNTJES OP DE 'I' ZETTEN.
Vind je alle modules wel leuk en twijfel je over welke modules het beste passen bij jou en jouw ambities? Boek dan een Inspiratiesessie bij Bo.DATA
& TIJDEN
Het CASTING BUSINESS PROGRAM bestaat uit modules van gemiddeld 1,5 uur per module. Per livedag worden er 2 à 3 modules behandeld. Daarnaast krijg je per module huiswerk mee, gemiddeld ook 1,5 uur per module. Belangrijk dus om daar voldoende tijd voor in te plannen, zodat je het maximale uit de modules weet te halen. De data en tijden voor de livedagen worden in overleg ingepland. De modules worden binnen een tijdsbestek van 4 maanden ingepland voor een zo optimaal mopelijke leercurve. Voor de portfolioshoot houden we uiteraard altijd rekening met het weer.

LOCATIE
De livetrainingen worden gegeven in Utrecht of via Zoom wanneer gewenst. Ook kunnen we naar je toekomen als de omstandigheden dat vragen. Vraag gerust naar de mogelijkheden, we denken graag met je mee.

INVESTERING
De investering in jezelf en jouw (nieuwe) carrière bedraagt:
 • € 1.995,- excl. Btw bij 6 modules (2 livedagen) / zie ook optie VIP PROGRAM
 • € 2.495,- excl. Btw bij 8 modules (3 livedagen) / zie ook optie VIP PROGRAM
Dit is inclusief 1:1 begeleiding en advies, praktische werkboeken (digitaal), 8 portfoliofoto's, de bureaulijst en koffie/thee. Mocht de training op locatie worden gegeven, dan zijn consumpties exclusief.
Voor extra foto's van de portfolioshoot berekenen we € 25,- excl. Btw per bewerkte foto incl. rechtenvrij gebruik voor eigen website/social (excl. gebruik commerciële/bedrijfsdoeleinden).

BUSINESS BOOTCAMP
Wil je het CASTING BUSINESS PROGRAM graag in één week volgen, omdat je graag in korte(re) tijd wat meer de diepte ingaat, omdat dit beter voor je werkt óf omdat dit bijvoorbeeld qua reizen beter voor je uitkomt? Ook dit behoort tot de mogelijkheden.LET’S MAKE IT HAPPEN!

Voel jij aan alles dat dit voor jou het juiste moment is? Lijkt het je spannend maar ook superleuk?! Let's make it happen! Bel bij vragen met onze Casting Expert Bo, telefonisch bereikbaar op 06-19198000 óf plan alvast een afspraak voor een gratis ADVIESGESPREK in onze agenda. We overleggen graag met je wat de mogelijkheden voor je zijn, of dit het juiste moment voor je is en waar we jou naar de Next Level kunnen helpen. Ben je al bekend met onze werkwijze omdat je eerder een shoot, training of workshop hebt gevolgd en wil je direct met ons aan de slag? Maak dan gebruik van onderstaande 'BOEK HIER' button.
 

LEES OOK DE ERVARINGEN VAN MODELLEN & ACTEURS DIE JE VOORGINGEN.

MAREANN (55 JAAR) VERTELT:
"Vorig jaar heb ik besloten om letterlijk werk te maken van mijn hobby: (semi)acteur en model. Eén van de bepalende factoren daarin was Bo Vrinten van ID|Casting. Ik had met haar een zakelijk gesprek over een ander onderwerp en liet vallen dat ik amateur-model was. Toeval bestaat niet: ze gaf aan dat een klant van haar op zoek was naar dames van mijn leeftijd en ze vroeg me of ze me mocht voorstellen. Uiteindelijk koos de klant voor iemand anders, maar ik had geproefd en was zo mogelijk nog meer enthousiast. Mijn idee ‘ben ik niet te oud en past dit wel bij mijn beroep’ was grondig onder de loep genomen en kon van tafel.

Enthousiasme is één ding, maar ik wist van toeten noch blazen. Ja, ik had voor een camera gestaan en ja, ik weet hoe dat moet, maar verder...geen idee! Dit was voor mij (assessmentpsycholoog) een compleet nieuwe branche. Ik geloof in het inzetten van ál je talenten, in een leven lang leren én wilde serieus werk maken van dit werk. Inschrijven bij de Casting Convention van ID Casting Productions dus! Een geweldige dag waarin Bo ins en outs van de castingbranche vertelde. Een casting director kijkt heel anders dan een kritische ik, merkte ik. Tijdens die dag kwamen vragen op, die buiten de kaders van die dag lagen.

Zo wilde ik meer leren over camera-acteren. Ik wilde meer kneepjes van poseren leren. De zakelijke kant van de castingbranche, welke keuzes maak ik in het accepteren van opdrachten, hoe maak ik dan precies een casting filmpje, hoe geef ik mijn marketing vorm... Etcetera.

Hoe fijn was het om te weten dat Bo een modulair Business Program aanbiedt, waarin ik precies deze zaken kon leren! Persoonlijk, kritisch, eerlijk, humorvol, dat zijn woorden die passen bij dit intensieve programma dat ik met heel veel plezier heb gevolgd. Bo ís er voor je. Helemaal. Ze denkt mee en gaat verder dan kennis overdragen.

Voor iedereen die werk van zijn/haar werk wil maken, voor iedereen die écht aan de slag wil, die in een soms pijnlijk kritische (maar liefdevolle) spiegel wil kijken, die wil blijven leren en ontwikkelen en niet bang is hard te werken... DOEN!"

Later stuurt Mareann nog aan ons door:
"Ontzettend leuke dag gehad vandaag! Zo leuk om te doen ook, die professionele producties! Recentelijk voor ... gewerkt en donderdag voor ... Het gaat lopen, whoop whoop! Veel gehad aan jouw training over hoe die wereld werkt! Mijn dank is groot Bo, zóveel geleerd!MAY (28 JAAR) VERTELT:
"Het Casting Business Program heeft me álles geleerd over het werken in de castingbranche. Zo leerde ik dat het juíst belangrijk is om mezelf te zijn en blijven.

Vanaf de eerste kennismaking tot aan het einde van de trainingen, stelde Bo me op mijn gemak. En dat is knap, want ik vond het programma best spannend, omdat ik wist dat ik op meerdere momenten buiten mijn comfortzone zou gaan stappen.

Door het Casting Business Program heb ik alle nodige kennis en ervaring opgedaan. Met deze basis kan ik met vertrouwen aan de slag in de castingbranche. Hier ben ik Bo erg dankbaar voor!

Mijn hart gaat sneller kloppen van het werk binnen de castingbranche. Als je jezelf zijn, kunt combineren met werk waar je heel blij van wordt, is dat wat mij betreft puur geluk!DALEY (24 JAAR) VERTELT:
"Het Casting Business Program heeft me veel geleerd over de branche én ook over mijzelf! Het heeft me nóg meer vertrouwen gegeven om te doen waar ik in geloof en wat ik leuk vind.

Zo vond ik het ook erg interessant en leuk om een professioneel Instagram account op te bouwen. Dat heeft me al erg snel een klus opgeleverd en ik verwacht in de toekomst nog meer! Ik heb veel plezier gehad met de module Camera Acteren, en kreeg leuke oefeningen mee als huiswerk die heel nuttig zijn in deze branche! Het shooten met Bo ging ook erg goed! Het is fijn samenwerken met Bo. Ben erg blij met haar trainingen én met de portfoliofoto’s die ze heeft gemaakt en bewerkt!

Als je niet weet wat je volgende stap moet zijn in de casting/modellenbranche, of je bent er een beetje onzeker over, raad ik je aan om contact op te nemen met Bo! Ze weet de goeie richting in te sturen en het vertrouwen en materiaal te geven om jezelf verder te ontwikkelen! Ik kijk terug naar de Business Program met een heel goed gevoel! Dankjewel dat je deze deur voor me opende Bo! Ik heb er ontzettend veel zin in!"

Nog geen 2 weken na het updaten van zijn nieuwe portfoliomateriaal gemaakt voor het Business Program haalt Daley zijn eerste opdracht binnen. We zijn superblij voor 'm én trots op wat hij in korte tijd heeft geleerd, gedaan en bereikt!JANNEKE (40 JAAR ) VERTELT:
Het Casting Business Program was precies wat ik zocht om wegwijs te worden in de castingbranche; de verschillende modules aansluitend bij mijn persoonlijke ambities, de 1-op-1 begeleiding én een eerlijke spiegel. Ik kijk terug op hele mooie, leerzame en waardevolle livedagen, maar het waren vooral ook hele leuke dagen! Het was écht een cadeautje voor mezelf!

Zo waren de First Impression en Perfect Pitch heel leerzaam en confronterend tegelijk. Ik ben me er nu bewust van hoé belangrijk die eerste indruk is in de castingbranche én ik heb inmiddels een mooie Pitch als basis! Dat er als professional veel meer bij komt kijken dan voor de camera staan, bleek wel bij de module Markering & Meer. Door deze module weet ik zakelijk betere keuzes te maken. Met de Instagram Training heb ik nu echt een mooie basis staan voor mijn portfolio, waar ik heel blij mee ben! En dan de portfolioshoot…Wauw, wat heb ik daar prachtige foto’s aan over gehouden! Ook de derde trainingsdag was weer waanzinnig leuk en leerzaam! Ook hier hebben we verschillende oefeningen gedaan, die mij in de toekomst kunnen helpen.

Het is heel fijn om met Bo samen te werken. Zowel professioneel als persoonlijk voelt het goed. Haar feedback is erg verhelderend en concreet én ze heeft veel ervaring op verschillende fronten, zowel voor als achter de camera. Deze prettige combinatie maakte dat ik alles uit dit programma heb weten te halen!
Bo, nogmaals heel erg bedankt voor je lessen, enthousiasme en je realistische blik. Ik heb veel van je geleerd en ik voel dat ik nu klaar ben om verdere stappen in de castingbranche te zetten. Beide voetjes op de grond, geen verwachtingen en genieten van alles dat op mijn pad komt. Dank je wel en zeker tot ziens wat mij betreft!
Liefs, JannekeNICOLE (37 JAAR) VERTELT:
Dag 1: Na een toch wat onwennige binnenkomst, straalt mijn eigen foto mij tegemoet vanaf de cover van het werkboek wat klaar ligt. Ik word meteen op mijn gemak gesteld door de warme sfeer en de fijne vibe van Bo, waardoor we al snel de diepte in kunnen. We starten met de First Impression. Dit onderdeel was zowel fijn als confronterend tegelijk. Het gaf me veel inzicht in blokkades die ik heb en die doorwerken in mijn acteerambities.
Vervolgens de Perfect Pitch, in een hele duidelijke opbouw en structuur uitgelegd, zodat ik daar thuis mee verder kan. Met een bak aan nieuwe inzichten, een lading energie en een dot huiswerk, sluit ik tevreden de dag af. Fijn te weten dat ik bij vragen altijd een belletje of berichtje mag doen.

Dag 2: Na het bespreken van het huiswerk en de vragen, beginnen we met mijn volgende twee modules; camera acteren én het maken van een kwalitatief intro/castingfilmpje. Deze dag ligt de nadruk meer op het acteren, hoe ik verschillende emoties kan oproepen op het moment dat het nodig is, alles op een hele natuurlijke manier, zodat het ‘acteren’ ook natuurlijker voelt. Met verschillende oefeningen en begeleidende filmpjes, heb ik er na die dag weer een hoop tools bij die ik kan inzetten. Met wederom een hoop huiswerk en vele inzichten in leerprocessen, ga ik vol energie richting mijn auto, heerlijk door de regen!

Dag 3: De laatste dag alweer! De training is voorbij gevlogen nét als de weken eromheen. Deze dag zetten we de laatste puntjes op de ‘i’ voor wat betreft de Perfect Pitch. We hebben een aantal eerder gemaakte castingfilmpjes doorgenomen, om de do's en don’ts nogeens op een rij te zetten. Ik heb ook veel geleerd van de oefening waarin ik veel verschillende films met mijn favoriete actrice (Meryl Streep) heb mogen analyseren, ontzettend interessant! Ik verbaasde mij over hoé anders je een film kunt ervaren als je er met een andere bril naar kijkt. Dit was al een shift in beleving, dus sloot de module van The Shift hier dan ook naadloos op aan. Het bracht me niet alleen een nieuwe manier van kijken naar mezelf in dit vak, maar het deed me ook anders kijken naar andere dingen in het leven. Dat riep van alles op en was best intens, maar heerlijk om te merken, dat hoe meer je loslaat (in je denken), hoe meer de dingen op z'n plek vallen. Zo ervaar ik nu nog steeds momenten waarbij het ineens “klikt”.

Voor mij is het Business Program een lifechanging keuze geweest, die mij heel veel waardevolle tools en inzichten heeft gebracht. Ik sta keer op keer weer te trappelen wanneer ik alles wat ik geleerd heb in de praktijk kan brengen wanneer ik op de set sta. Alle liefdevolle credits voor Bo en haar inleving, rust en kennis die ik heb mogen ervaren.

Bedankt Bo voor al je hulp en tijd. Ik ben je zeer dankbaar dat ik deze cursus heb mogen volgen! Ik heb intussen al zóveel leuke klussen mogen doen!JOERI (50 JAAR) VERTELT:
"Ik doe al 5 jaar met veel plezier aan Theatersport en ik merk dat acteren mij heel veel energie geeft. Ik vond het tijd voor de volgende stap, maar waar begin je? Ik had eerder gespeeld voor publiek, op straat en in theaters. Ik had dus al wel ervaring met acteren, maar nog geen enkele ervaring in de castingbranche. Al zoekende op internet kwam ik Bo op het spoor. Na een telefonisch gesprek had zij een goed idee over wat mij persoonlijk zou kunnen helpen om mijn droom te kunnen waarmaken.

Het Casting Business Program is eigenlijk een training op maat gemaakt. Met mijn toneelervaring konden we bijvoorbeeld meer focus leggen op acteren met de modules 'Acteren voor de Camera' 1 en 2, want dat is toch nét weer even anders dan in het theater. Daarnaast heb ik geleerd hoe ik mezelf beter in de markt kan zetten. En we hebben ook een hele goede sessie gehad over zelfontplooiing en persoonlijke ontwikkeling.

Bo weet als geen ander te zien wat je nodig hebt voor een succesvolle carrière. Dat maakt deze training zo dynamisch en precies wat ik nodig had. Dankzij het Business Program kan ik nu vol zelfvertrouwen naar castings en audities toe. En het leukste is, de eerste auditie staat al gepland!"DINA (47 JAAR) VERTELT:
"De castingbranche in, dat was en is mijn grote droom! Daarom heb ik me na de Casting Convention aangemeld voor het Business Program, waarna ik heb genoten van 6 enorm praktische modules. Het hele traject heeft me heel veel inzicht gegeven. Het waren zeer leerzame dagen. Bij elke bijeenkomst en module kreeg ik naast de training, de informatie en tips, ook een overzichtelijk en handig werkboek mee. Erg handig om alle tips in te noteren, en zo kan je alles op je gemak nogeens regelmatig doornemen voordat je naar een opdracht gaat. Op alle vragen kreeg ik een goed en duidelijk antwoord, zodat ik ook echt mee aan de slag kan in deze branche!

De Marketing Module leerde me alles over hoe ik mezelf businesswise kan profileren in de branche. Tijdens de portfolioshoot leerde ik hoe ik op een natuurlijke manier voor de camera kan staan en hoe ik verschillende poses kan neerzetten. De catwalk training leerde me alles over ontspanning, ademhaling, over houding, pasjes, draaien en de fijne kneepjes van het vak en wat er allemaal bij komt kijken. In de instagram training heb ik mijn Instafeed een eigen look kunnen geven door de vele tips. Ik heb geleerd hoe ik zélf klanten aan kan trekken via #'s en @'s en het leuke is, de eerste uitnodiging had ik kort daarna al binnen! Ik heb alle modules met heel veel plezier doorlopen.

Bo is een echte aanrader als trainer en coach in dit vak. Ze heeft zoveel ervaring, en zet zich echt voor je in. Ze stelt je op je gemak, is professioneel én gezellig. Ik voel me er klaar voor om met alles wat ik geleerd heb, mooie stappen te maken in de modellen- en castingbranche."Wil jij als professional ook NEXT LEVEL level in de castingbranche? Neem dan gerust even contact op met Bo voor meer informatie en advies. We denken graag met je mee.
 


#firstimpression #perfectpitch #storytelling #sprekeninhetopenbaar #acteren #presenteren #profileren #poseren #showreel #instagramtraining #visagie #stylingadvies #personalbranding #presence #performance #motivation #mindset #confidence #uitstraling #riseandshine #partnerinshine #cameraacteren #vlogtraining
 
BUSINESS PROGRAM

© ID|Casting 2024

ID|Casting productions
info@idcasting.nl
Mob +31 (0)6 19198000

Privacystatement
Disclaimer
Algemene voorwaarden