TIPS VOOR EEN CASTINGFILMPJE

Ben je gevraagd om voor een casting call//mogelijke opdracht een castingfilmpje te maken? Neem dit dan zo serieus mogelijk, want vaak is dit filmpje ter vervanging van een castingdag. Ook hiermee heb je die ene kans voor die eerste indruk dus laat je van je beste kant zien! 

Bijgaand een aantal tips hoe je je introfilmpje op een beste manier kunt aanleveren. 

EVEN TECHNISCH
- Maak je intro/castingfilmpje met een filmcamera of met een mobieltje.
- Zorg voor een lichte omgeving, dit maakt je filmpje fris in de presentatie én het maakt dat de klant je gezicht goed kan zien.
- Zorg voor een mooie achtergrond, dus geen deurstijlen, spelende TV's of rommel op de achtergrond etc. Zorg ook hier voor professionaliteit. Zo is een strakke, kale muur vaak nog de beste achtergrond.
- Zorg ervoor dat je voldoende groot in beeld bent, zodat de opdrachtgever ook jouw mimiek goed ziet. Enthousiasme en een stralende glimlach doen het vaak erg goed :).
- Plaats hiervoor je mobieltje op de beste plaats mogelijk en maak evt. gebruik van steunopties als je geen statief hebt. Essentieel voor scherpe opnames!

DE LAATSTE VOORBEREIDINGEN
- Vraag van tevoren of je je al wat richting je rol kunt kleden/stylen en/of opmaken. Zorg voor een representatieve look, een die aansluit bij de rol die je gaat spelen.
- Vraag of er een script beschikbaar is, zodat je je goed kunt inleven in je 'rol'.INHOUD
- Noem alleen je eigen voornaam, géén vermelding van je achternaam, je website of andere persoons- en/of contactgegevens.
- Benoem en toon evt. of en waar je tatoeages en/of piercings hebt wanneer dit belangrijk kan zijn voor de productie.
- Laat na de persoonlijke info ook even je gezicht en-profiel zien, zowel rechts als links en toon daarna de voorkant van je handen en kantel naar je handpalmen.
- Houd evt. rekening met het wel/niet spreken met een accent.
- Verlies je in je verhaal niet in de details. Houd het kort en krachtig.
- Focus! Lever precies datgene wat gevraagd wordt, niet meer en niet minder :).
- Oefen het goed en bekijk je filmpje na de opname alsof jij de klant zou zijn. Is het voldoende om jouw beste indruk op de klant te maken? Ben jij overtuigd? Of kan het nog beter? Take 2...

IS IT A WRAP?
- Geef je bestand als naam: jouw voornaam + de eerste letter van je achternaam.
- Stuur daarna je bestand per e-mail (max. 10MB) of via wetransfer.com o.v.v. de eventuele referentiecode.

Na ontvangst sturen wij het filmpje direct door naar de klant. Je hoort zsm of je door bent naar de volgende selectieronde óf dat je door de klant bent geselecteerd.

Weet je ondanks deze tips niet goed hoe je zelf een introfilmpje kunt maken? Kom dan voor opnames naar onze studio in Utrecht. De kosten voor de opname van een introfilmpje bedragen € 50,- incl. Btw per half uur opname (excl. editing).

Veel succes!
TIPS VOOR EEN CASTINGFILMPJE

© ID|Casting 2021

ID|Casting productions
info@idcasting.nl
Mob +31 (0)6 19198000

Privacystatement
Disclaimer
Algemene voorwaarden