CASTING ACADEMY

Wil jij leren hoe je jezelf optimaal kunt profileren en presenteren in de modellen- en/of castingbranche? Hoe jij jezelf kunt onderscheiden in een branche waarin het aanbod van (nieuw) talent dagelijks groeit? Wil je leren hoe je jezelf kunt voorbereiden op castings, audities en opdrachten? En welke stappen je zelf nog kunt nemen om aan méér opdrachten aan te trekken? De CASTING ACADEMY is hét trainingsbureau voor (nieuw) talent in de modellen- en castingbranche! Met ruim 30 jaar ervaring in de branche wéten we als geen ander hoe jij het beste uit jezelf kunt halen, hoe je jezelf kunt onderscheiden en waar jíj het verschil kunt maken.

KWALITATIEVE BRANCHETRAININGEN
De CASTING ACADEMY verzorgt bijzondere, kwalitatieve branchetrainingen en dynamische programma's waarin álles zit wat je nodig hebt voor een geweldige (door)start in de modellen- en castingbranche! Zo organiseren we CASTING FUNDAMENTALS als fundament voor een goede start in de branche. Wil je meteen als professional aan de slag? Dan is het CASTING BUSINESS PROGRAM de béste basis die je jezelf kunt gunnen. Het is een 1:1 training op maat, gemaakt voor dié talenten die werk van hun werk willen maken, die serieus in het vak aan de slag willen en er businesswise alles aan willen doen om méér opdrachten naar zich toe te trekken!KIDS MANAGEMENT
Ook voor kinderen vinden we het belangrijk dat ze de juiste stappen kunnen nemen in de branche en dat ze met iedere opdracht weer een mooie ervaring rijker zijn. Dat is waarom we het YOUNG TALENT PROGRAM organiseren voor ouders. Een complete training waarin je alles leert over hoe jíj de beste Model Manager van je kind kunt worden, inclusief stappenplan en bureaulijst zodat je na de training direct in actie kunt komen.

TIL JEZELF NAAR EEN HOGER NIVEAU
Alle trainingen, Master Classes en programma’s worden op dynamische wijze gegeven door Casting Professional, Performance Expert en Fotograaf Bo Vrinten. Naast haar ruime ervaring voor én achter de camera, weet zij als Trainer & Coach steeds weer het beste uit ieder individu te halen. Ze tilt je naar een hoger niveau door je kwaliteiten te benoemen en je te leren hoe je deze optimaal kunt ontwikkelen. Klik HIER voor meer over Bo als Casting Professional, Trainer en Fotograaf.

THE NEXT STEP
Zie jij door de bomen het bos niet meer? Heb je een droom maar weet je niet goed waar te beginnen? Boek dan éérst een INSPIRATIESESSIE (in Utrecht of via Zoom). We adviseren je graag over wat een passende, volgende stap kan zijn voor jouw (nieuwe) carrière in deze branche.LEES HIER DE VERSCHILLENDE ERVARINGEN

"Onlangs heb ik een workshop acteren bij Bo gevolgd, om mezelf beter te kunnen presenteren tijdens een casting. Mijn vraag was wat ik juist wel / niet moest doen en hoe ik in de korte tijd die je meestal hebt, de very best of yourself laat zien en alle benodigde emoties voor de camera kunt laten zien. Bo heeft me ontzettend geholpen om bij het tonen van gevraagde emoties mezelf te leren verbinden met diepere emoties. Bovendien hebben we een korte presentatie van mezelf doorgenomen, waardoor ik nu weet dat ik af en toe best even stil mag vallen om een juist antwoord te kunnen geven... En hoe ik het best mijn eigen energie kan vasthouden, zonder mezelf te verliezen in anderen. Bo heeft een heel persoonlijke en betrokken aanpak, ze leest mensen enorm goed. Met deze mensenkennis heeft ze mij waardevolle tips gegeven, waardoor ik in ieder geval veel beter voorbereid een volgende casting instap. Aanrader zo'n sessie!"
Marjon (42 jaar)

“Hoe langer en meer tijd er voorbij gaat, destemeer ik terugdenk aan hoeveel ik die dag van je heb mogen leren. Voor mij nog steeds belangrijke tips op het gebied van communicatie en presentatie van mijzelf. Nadien heb ik nog wat andere workshops gedaan die ik leuk vond om te doen, maar ze staan toch allemaal in schril contrast met hetgeen ik die dag van je heb mogen leren. Ik was en ben heel positief over wat er die dag tot mij is gekomen en waar ik nu nog steeds mijn voordeel uit kan putten. Mogelijk komt er nog eens een 2e deel van onze sessie.”
Frans (73 jaar)

"Na wat rondspeuren op het internet sprak de training "Casting Convention" van ID|Casting mij erg aan. De sfeer was de hele middag erg ontspannen en het werken voor de camera geweldig leuk. Doordat je bezig bent met het jezelf presenteren voor de camera kom je al heel snel jezelf tegen. Het plaatje dat uiteindelijk op beeld komt is meer dan een goed aangebrachte make-up en leuke kleding. In slechts 1 middag leer je niet alleen je zwakke puntjes wegschminken, maar ook hoe je jezelf zo gunstig mogelijk laat zien voor een (rollende) camera. De adviezen zijn professioneel en worden op een leuke manier gebracht. Met het resultaat aan beeld was ik ook erg blij. Deze workshop is een echte aanrader wanneer je jezelf vaker moet presenteren en daar wat onzeker over kunt zijn of gewoon omdat je weer even dat stukje van jezelf naar boven wilt halen."
Tanya (39 jaar)

"Toen ik mijn moeder vertelde dat ik het leuk zou vinden om als model te werken voor sportmerken, heeft zij onderzocht wat de mogelijkheden zijn voor kindermodellen. Omdat we beiden niet bekend zijn met de modellenwereld wilden we ons eerst goed laten informeren door een professional. Zo kwam mijn moeder op de website van ID|Casting en heeft zij een afspraak gemaakt met Bo Vrinten voor de workshop Personal Branding. Tijdens de workshop was er meteen een klik met Bo. Ze vertelde me dat ik als uitgangspunt moet nemen dat ik als kindmodel vooral plezier moet hebben. Ze heeft me geleerd waar ik allemaal op moet letten en heeft me persoonlijk voorbereid op de fotoshoot. Ik was nieuwsgierig hoe ik overkom op anderen en of ik fotogeniek ben. Zelf ben ik een bescheiden, rustige jongen en wil met modelopdrachten meer zichtbaar zijn. Bo heeft me gedurende de workshop meer zelfvertrouwen gegeven. Zij heeft me op positieve wijze gemotiveerd mijn kwaliteiten beter te ontwikkelen. Ook heeft ze mijn moeder geïnformeerd, zodat zij mij goed kan ondersteunen. De workshop Personal Branding heeft mij geholpen om me beter te presenteren tijdens de fotoshoot, waardoor er mooie professionele foto’s zijn gemaakt, die ik kan gebruiken om mezelf te presenteren bij modellenbureau’s. Een goede basis voor een eerste stap in de modellenwereld. Ik hoop in de toekomst meer samen te kunnen werken met Bo."
Rohan (12 jaar) en moeder Geeta

"Hele leerzame en gezellige workshop. Echte aanrader met als resultaat professionele foto's waar je mee verder kunt. Toegankelijk voor iedereen."
Monique (48 jaar)

"De workshop 'Personal Branding' was echt wat ik ervan had verwacht. In een heel ontspannen sfeer zijn alle aandachtspunten ruimschoots aan bod gekomen. Ook veel tijd om vragen te stellen. De fotoshoot met de nodige tips erbij was heel leuk en leerzaam. Ik ben erg blij met de foto's, ze zijn bijzonder mooi geworden! Ik heb er een goed gevoel aan overgehouden en ga nu meer zelfverzekerd naar een casting, auditie of een fotoshoot. Bedankt Bo!
Adriana (63 jaar)

"Ik vind de Workshop Personal Branding een echte aanrader! Zo leer je met het onderdeel First Impression, hoe je jezelf het beste kunt voorstellen. Ik kreeg hierbij erg handige tips, zelfs tips over dingen waar ik mezelf niet van bewust was. Tijdens de ‘Mini Meditatie’ leerde ik hoe ik snel tot mezelf kan komen wanneer ik zenuwachtig ben, erg handig bij casting of bijvoorbeeld sollicitaties. Daarna was er een coachingonderdeel, waarin werd gekeken waar mijn onzekerheden lagen, waarbij we een metafoor hebben gezocht die me kan helpen om me zekerder te voelen. In het onderdeel Basisvisagie leerde ik hoe ik mezelf verschillend moet opmaken voor fotoshoots in de studio of bij daglicht. Nadat we de kleding hadden geselecteerd vond de portfolioshoot plaats op een buitenlocatie, erg leuk. Bo heeft me tijdens de hele workshop goed begeleidt, stelde me op mijn gemak en gaf me goede tips. Ik kon echt mezelf zijn en dat vond ik prettig. Ik ga alle tips zeker gebruiken in mijn dagelijkse leven en (hopelijk) op de castingopdrachten.”
Shannen (22 jaar)

"Wat een super leuke dag heb ik beleefd! Het was best spannend om te komen. Mijn man had mij voor de workshop aangemeld en dan weet je niet wie je treft, maar het ijs was snel gebroken! Jullie enthousiasme straalde bij mij binnen en toen we eenmaal met de fotoshoot waren begonnen ging de zon schijnen. Ondanks de kou heerlijk samen naar buiten en wat voelde dat goed. Geen gemaakte lach, geen dikke make-up, gewoon Wendy! Vandaag heb ik met een heel fijn gevoel mij officieel bij jullie ingeschreven en nu hoop ik op een leuke opdracht (of meer...). Een aantal foto’s heb ik naar familie en vrienden doorgestuurd en ze vonden ze prachtig en ook zij bevestigde dat ik het echt ‘zelf’ ben. Heel erg bedankt voor deze bijzondere dag!!!"
Lieve groet, Wendy (42 jaar)

"Mijn eerste kennismaking met de wereld van casting en modelling begon op 7 september 2013. Heel hartelijk werden wij (ik en andere deelnemers) ontvangen door twee coaches die al ruime ervaring hebben in de branche. Er is veel informatie gegeven betreffende wat er nu zoal speelt in de branche, de do's en don'ts, jouw eerste indruk bij een casting (hoe kan het anders/beter), styling, visagie. De fotoshoot ging zo gemakkelijk dat ik zelf versteld van stond. Zo leuk was het! De foto's (op twee verschillende sets geschoten) werden een dag later aan mij gezonden en waren heel mooi. Met de workshop van ID|Casting heb je alvast een goede basis voor jezelf."
Miranda (39 jaar)

"De workshop “Personal Branding inclusief Acteren voor de Camera” was een enorm groot succes en mijn persoonlijke doorbraak! De opbouw van de hele workshop ging perfect, waarbij je hetgeen je geleerd had direct in praktijk kon brengen en onzekerheden gaandeweg verminderde. Het (als attentie gekregen zeer stylish uitziende) notitieblokje waarin je je eigen aandachtspunten in steekwoorden moest opschrijven (zowel positieve als negatieve), kwam steeds weer van pas en zelfs nu nog pak ik het er regelmatig bij. De workshop heeft de eerste aanzet tot verdere ontplooiing van een andere kant van mezelf gegeven. Als kroon op de dag, de mooie foto’s. Ook daardoor groeide mijn zelfvertrouwen. Heel erg bedankt voor de zeer leerzame en bovenal gezellige dag!"
Nora (44 jaar)

"Ik heb onlangs de workshop 'Personal Branding' gevolgd en ben aangenaam verrast hoeveel ik heb bijgeleerd! Heel knap werk hoe ze de workshop in elkaar hebben gezet! Je leert je op de juiste manier voor te stellen als je naar een auditie gaat. Je krijgt de juiste styling- en make-up tips, precies wat bij jouw uiterlijk past! Dan het voor de camera acteren, wat in het begin best lastig is als je het niet echt gewend bent in je eentje op commando iets na te moeten doen!!!! Maar super leuk als je even bezig bent en het dan beter en beter gaat! Dan ook een leuke fotoshoot en de dag is gevuld!!! Ik raad deze workshop ten zeerste aan!!! Heel veel succes en plezier!
Loes (40 jaar)

"Voor mij een workshop om ‘U’ tegen te zeggen!! Ik werd hartelijk ontvangen door de gastvrouw, Bo Vrinten, die je meteen een vertrouwelijk gevoel geeft. Na wat kletsen (zo leert zij je kennen) en jezelf leren voorstellen (onderdeel First Impression) heb je reeds een sterker gevoel gekregen en ben je meteen klaargestoomd voor de middag in de studio. Bo geeft je nuttige tips om je make-up voor de camera of in het dagelijks leven te verfijnen. Tips die je nog meer identiteit geven. Tijdens de fotoshoots worden je mimieken volledig besproken en krijg je de kans om je expressies nog beter te uiten. Je leert te wennen aan de camera. En als kers op de taart worden er nog enkele mooie foto’s uitgekozen om deze voor je portfolio te gebruiken. Een super dag. Een aanrader voor iederen die graag model wil worden of voor iemand die gewoon sterker in de schoenen wil staan. Dankjewel Bo, voor deze leerrijke dag."
Lieve (42 jaar)

"Ik kwam op een punt dat ik dacht 'en nu wil ik echt iets voor mezelf gaan doen'. Ik had gelezen over de workshop 'Personal Branding - Imago & Identiteit' en het leek me echt iets voor mij. Ik ben heel blij dat ik het gedaan heb. Al bij de eerste ontmoeting voelde ik dat me dit iets moois zou gaan brengen. De coaching heeft me belangrijke inzichten gegeven over hoe ik me presenteer, hoe ik me voel over mezelf en hoe ik mijn kracht van binnen naar buiten kan brengen, iets wat ik later tijdens de fotoshoot heb mogen laten zien. Ik heb meer geleerd over kleuren en over styling. Ga voortaan naast zwart nu ook weer eens kleur gebruiken. Ik wil mezelf laten zien! En helemaal leuk natuurlijk als ik met de mooie foto's ook nogeens een leuke opdracht mag invullen. ID|Casting, heel erg bedankt voor deze fijne ervaring!"
Eveline (48 jaar)

"Ik wil jullie hartelijk bedanken voor de zeer leerzame workshop die jullie mij hebben gegeven. We zijn de hele middag druk bezig geweest met de vele informatie, uitleg en tips die ik kreeg . Het was erg leuk en ik heb er dan ook echt veel van geleerd. De fotoshoot op het laatst ging ook erg goed en er waren veel mooie foto's bij die gelijk op jullie website zijn geplaatst. Nu nog even wachten op een boeking voor een meisje woonachtig in Bonaire :) Voor degene die nog twijfelen om een workshop te volgen, niet twijfelen, gewoon doen!"
Vera (18 jaar)

"Ik kan me geen betere manier voorstellen als introductie van wat het modellenwerk inhoudt. Ik voelde me vanaf het begin welkom op de 'Casting Convention'. Leuke sfeer, vriendelijk, gezellig en aangenaam. Ik heb een leuke dag gehad, leuke mensen ontmoet, super lekker gegeten en ontzettend veel geleerd. Ik vond het bijzonder dat er ruimte is om jezelf te laten gaan, jezelf te zijn maar ook om even te experimenteren. Mezelf opmaken voelde meer als verwennerij. Leuk om iets samen te doen en te ervaren. Op het einde van de dag, kon ik werkelijk vooruitgang merken. Ik was verbaasd van wat ik eigenlijk kan en krijg zin om deze vaardigheden verder te ontwikkelen. Het resultaat: niet alleen leuke portfoliofoto's, maar voor het eerst, foto's waar ik echt mezelf ben! De coaches? Vriendelijk, enthousiast, betrokken en geduldig. De Casting Convention was boven mijn verwachtingen. Ik had niet verwacht dat het er zo relaxed zou zijn. Ik voelde me gewoon thuis. Nogmaals bedankt voor de ervaring, de dag, het commentaar, de suggesties en de tips."
Met vriendelijke groet, Maia

"In gedachten ben ik nog steeds aanwezig op jullie berg. De sensatie van de sfeer op die berg, probeer ik zo lang mogelijk vast te houden. John ook. We worden wakker en we zijn weer aanwezig op jullie berg. Woorden schieten mij te kort. Het familieportret heb ik van jullie ontvangen. Mooie uitstraling. Tof hé! Heerlijk, dat jullie zo'n geweldige sensatie beleving bij ons hebben teweeg gebracht. We hebben genoten van al die prachtige mensen die ook aanwezig waren op jullie workshop. We hebben veel van elkaar kunnen leren. Dankjewel Bo en Arthur."
Eugenie (70 jaar)

"Ik ben 71 jaar en heb deelgenomen aan de groepsworkshop van ID|Casting. Het was een dagvullend gevarieerd programma, met kledingstijl adviezen, tips over visagie en allerlei nuttige informatie over de branche. De dag was leerzaam en de lunch was heel gezellig. De workshop van ID|Casting bracht mij een schat aan informatie over details van presentatie voor de camera. Ik ben blij dat ik deze workshop kado heb gekregen voor mijn verjaardag. Zeker geslaagd."
John (71 jaar)

"Het is een leerzame en gezellige middag geweest. Het was voor mij erg interessant. Het was een lesje van mensenkennis, heb nu meer mezelf leren kennen. Dus voor mij was het wel belangrijk met leerzame momenten. Ik vind dat jullie veel informaties en tips hebben gegeven, vooral waar ik op moet letten tijdens het poseren. De opbouw en inhoud van de workshop was erg goed. Het make-up advies was ook leerzaam. Ik heb de foto's ontvangen en ze zijn heel leuk geworden. Ben erg tevreden met de foto's die jullie gekozen hebben. Voor mij was het een positieve ervaring en een leuke middag. Succes met de volgende workshop."
Jennifer (50 jaar)
CASTING ACADEMY

© ID|Casting 2024

ID|Casting productions
info@idcasting.nl
Mob +31 (0)6 19198000

Privacystatement
Disclaimer
Algemene voorwaarden