CASTING CONVENTION

FOR TRANSLATION IN ENGLISH PLEASE CLICK HERE.

De castingbranche is voortdurend op zoek naar nieuw talent, jong & oud. Ondanks het grote aanbod aan modellen, (edel)figuranten en acteurs vinden merken en opdrachtgevers het al snel “een klein wereldje” waarin ze vaak dezelfde gezichten tegenkomen in campagnes en TV-commercials. Dit biedt perspectief voor jou!

BO VRINTEN VERTELT
"Als Casting Director weet ik uit ervaring dat er heel veel mensen geschikt zijn voor de castingbranche, maar simpelweg niet denken aan deze leuke manier van (freelance) werk. Je zult niet de eerste zijn die denkt dat je 'perfect' moet zijn of dat je te oud bent om als model of acteur te kunnen (gaan) werken. Anderen laten zich door een gebrek aan ervaring en/of het niet weten hoe de branche werkt, weerhouden om ervoor te gaan, ook als ze al langer deze droom hebben, en dát is natuurlijk heel jammer! Juíst omdat ik wéét hoe groot de vraag naar nieuw talent is!

De afgelopen 15 jaar heb ik veel nieuw talent mogen trainen voor de castingbranche, jong en oud(er), talenten die inmiddels met enorm veel plezier én succes in de branche werkzaam zijn, omdat ze hebben geleerd hoe ze opdrachten kunnen aantrekken én invullen. Ik ken dan ook maar weinig mensen die na een éérste kennismaking met deze branche het bij een enkele opdracht laten, vanwege de uitdaging, de geweldige dynamiek op een set, de steeds weer bijzondere locaties én de gezellige cast & crew die je tijdens iedere productie ontmoet. En dát maakt elke productie tot een feestje."
 


DE VELE VOORDELEN
De castingbranche biedt enorm veel voordelen waaronder:
 • FLEXIBILITEIT: Als talent ben je altijd flexibel in het wel of niet invullen van dié opdrachten die passen in jouw agenda. Het is voor velen dé ideale aanvulling naast werk of studie.
 • DIVERSITEIT: Elke opdracht is weer anders qua invulling, qua cast & crew en locatie, en dát maakt dat iedere productie weer nét zo uitdagend is als de eerste.
 • MOOIE VERDIENSTEN: Naast dat je enorm veel energie krijgt van producties door de dynamiek op de set, is de mooie vergoeding ook een zéér prettige bijkomstigheid.

DE EERSTE STAP
De meest gestelde vraag die we van nieuw talent krijgen is “Ben ik wel geschikt voor de branche?” Hierop is het antwoord eigenlijk altijd “Ja!” Zolang je maar uitstraling hebt, leergierig bent én niet bang bent voor de camera! Als tweede vraag volgt dan al snel "Maar ben ik dan niet te oud?" En dat is nou het leuke van deze branche, iedereen van 0 tot 100 jaar is geschikt! "Maar waar moet ik beginnen en welke stap heb ik als eerste te nemen?” Als antwoord op deze vraag organiseren we nu al 15 jaar met heel veel succes de CASTING CONVENTION. Het is een volledig verzorgde training gepresenteerd door Bo Vrinten, Casting Professional, Performance Expert en Fotograaf, waarin je alle benodigde ins en outs leert over de castingbranche én we samen een kwalitatief en professioneel portfolio maken nauwkeurig afgestemd op dat waar opdrachtgevers naar kijken. Zo biedt de CASTING CONVENTION alles wat je nodig voor een optimale start in de branche!
 • Sta ja als nieuw talent ingeschreven bij verschillende bureau's maar ben je nog nooit gecast en wil je daar graag verandering in zien?
 • Ben je een ervaren model, (edel)figurant of (trainings)acteur maar word je de laatste tijd minder vaak geboekt en wil jij er alles aan doen wat je kunt?
 • Heb jij weinig verstand van 'Personal Branding', hoe je jezelf via social media nóg beter zichtbaar maakt en op een succesvolle wijze zélf opdrachten kunt aantrekken?
LEES DAN SNEL VERDER!!


PROGRAMMA
Door onze jarenlange ervaring weten we waar opdrachtgevers naar kijken, hoe ze portfolio's selecteren en hoe ze hun eindselectie en definitieve keuze maken. Hier sluit ons programma naadloos op aan. In de ochtend leer je alles over jezelf optimaal presenteren en profileren, waarna we in de middag bouwen aan een professioneel portfolio. Het programma is met veel zorg samengesteld. Naast de training ontvang je van ons een praktisch werkboek waarin je al jouw persoonlijke tips en adviezen kunt noteren. Ideaal als blauwdruk en naslagwerk zodat jij jouw eerste audities en opdrachten tot een succes kunt maken.

Het programma bestaat o.a. uit de volgende onderdelen:
 • First Impression | Alles over jouw eerste indruk, jouw energie, jouw lichaamstaal, over stemgebruik, looks en uitstraling.
 • Magische Metafoor | Iets wat jou bij castings en audities gaat helpen om je van jouw beste kant te laten zien!
 • Storytelling | Wat is jouw authentieke verhaal waarmee je je onderscheidt van alle andere kandidaten bij castings en audities?
 • Perfect Pitch | Hoe presenteer je jezelf op authentieke wijze tijdens een casting/auditie? Hoe maak jij een onuitwisbare indruk?
Vervolgens leren we je alles wat je moet weten voor de portfolioshoot (én latere producties):
 • Basisvisagie (ook voor heren!) | Een online module die je voorafgaand van ons ontvangt zodat je kunt oefenen en we met een natuurlijke visagie kunnen shooten.
 • Stylingadvies | Advies over wat je wel of niet meeneemt naar castings, audities, producties én naar deze portfolioshoot.
 • Portfolioshoot | Een lifestyleshoot waarin we je leren poseren, incl. 8 professionele portfoliofoto’s, volledig rechtenvrij voor inschrijving bij meerdere castingbureaus.
 • Vragenronde en Afsluiting
Ná deze bijzonder leerzame en empowerende fundamentals ontvang je naast de beeldselectie ook nog dé bureaulijst, waarin een compleet totaaloverzicht staat van álle bureaus in Nederland, België en Duitsland. Hiermee kun je je - wanneer jij er klaar voor bent - direct inschrijven bij dié modellen-, casting en/of productiebureaus waar jouw persoonlijke voorkeur naar uit gaat waarbij ons advies is "Hoe meer bureaus, hoe groter de kans!"WAT KUN JE NOG MEER VERWACHTEN?
Een enorme dosis aan inspiratie en motivatie. De live training met Bo wordt niet voor niets als een ware Confidence Boost ervaren! We zijn dan ook heel trots dat we 5 sterren van de 5 krijgen. Lees vooral ook even onderstaande reviews van alle deelnemers die je voorgingen, zodat je een goed beeld krijgt van de training en alles wat het je zal brengen.

DATUM & LOCATIE
De eerstvolgende CASTING CONVENTION staat gepland op:
- zaterdag 25 mei van 10:00 - 16:00 uur in Utrecht (nog 6 plaatsen vrij!)

INVESTERING
De investering in jezelf en jouw nieuwe carrière binnen de castingbranche bedraagt € 495,- (excl. Btw) inclusief locatiekosten, koffie/thee met lekkers, een handig werkboek, 8 portfoliofoto’s in kleur en dé bureaulijst. De eerste 4 Early Birds kunnen nú tot 01 maart 2024 boeken voor slechts € 450,- excl. Btw (op volgorde van aanmelding). Kom je samen met iemand, ook dan hebben we een mooi partnertarief van € 450,- excl. Btw per persoon.

LET’S MAKE IT HAPPEN!
Lijkt het jou leuk om aan foto- en filmproducties mee te werken? Wil jij graag de branche in als model, (edel)figurant of (trainings)acteur maar heb je nog geen enkele ervaring? Let’s make it happen! Wil je eerst nog wat persoonlijk advies of heb je nog vragen? Bel gerust even met Bo, bereikbaar op M. +316.19198000 of stuur een e-mail. We horen graag.

CASTING BUSINESS PROGRAM
Heb je de basis al in huis en wil je je als echte professional businesswise binnen de castingbranche op de kaart zetten, dan bieden we het CASTING BUSINESS PROGRAM, hét Master programma binnen de branche voor diegenen die het maximale uit zichzelf én deze branche willen halen.

Wil jij het vak leren van de beste professionals in de branche? Schrijf je dan snel in via onderstaande boekingsbutton zodat we een plekje voor jou kunnen reserveren.

 

LEES OOK DE ERVARINGEN VAN MODELLEN & ACTEURS DIE JE VOORGINGEN.

"De Casting Convention heeft me geleerd mezelf helemaal te omarmen zoals ik ben, me te ontspannen en helemaal mezelf te zijn, en dat ik daarmee ook het beste in beeld kom. Ik vond het leuk om buiten m'n comfortzone te gaan, waardoor er een nieuwe, leuke wereld voor mij is opengegaan! Het was voor mij een leuke en leerzame training, compleet verzorgd, met een fijne opbouw. Het leukste van de dag vond ik de portfolioshoot omdat ik me steeds comfortabeler ging voelen voor de camera, een lijn die ik graag wil doorzetten. Het werkboek was een extra handvat om te gebruiken. Iets wat je kunt meenemen om later nog eens na te lezen. Bo had een goede omgang met alle deelnemers. Door het vertrouwen wat ze tijdens de Casting Convention naar mij toe uitstraalde, kreeg ik meer vertrouwen in mezelf. Ik wil zoveel mogelijk ervaring opdoen, alles toepassen in de praktijk, en daar weer van leren. Daarom heb ik besloten het Casting Business Program te volgen. Voor mij is deze branche nieuw en Bo heeft hier veel ervaring in, dus ik kan nog veel van haar leren."
Daley (24 jaar)"Ik had me ingeschreven voor de Casting Convention omdat ik meer zelfvertrouwen wilde voor de camera, bij het presenteren van mezelf, maar deze training heeft me veel meer gebracht! Om eerlijk te zijn vond ik 'alles' waardevol. Ik ben op een andere manier naar mezelf gaan kijken en het heeft me geleerd afstand te nemen van gedachtes als 'Wat gaan anderen denken/zeggen.' en 'Ben ik wel goed genoeg?'. Ik sta nu veel beter in mijn kracht en geloof in mezelf! Het was als een diepe duik in mezelf! Een spiegel waar ik mezelf nu anders in zie. Het gaat er niet om wat anderen van je denken maar vooral wat je van jezelf denkt! Mezelf tonen als de vrouw die ik voel en weet dat ik ben. Mijn puurste vorm omarmen en al de rest komt vanzelf. Voor de camera en achter de camera, het komt op hetzelfde neer... ik ben wie ik ben en dat mag ik tonen! De portfolioshoot vond ik het leukste onderdeel. Ik ben nieuw in de branche en wist nog niet hoe te poseren. Ondanks mijn perfectionisme kon ik op het einde mijn belemmerende overtuigingen loslaten, en kon ik zelfs genieten van de shoot. Bo is een mooi ziel en een fantastisch trainer! Zij ziet het beste in jou en haalt dit ook naar boven, waardoor je automatisch anders en beter presteert. Ze heeft me belangrijkste inzichten in mezelf gegeven, mijn start om ook de rest anders aan te pakken zoals pitchen, performing voor de camera etcetera. Ik hou van haar duidelijke communicatie en haar zachte maar toch straight forward aanpak. Maar vooral ook het gevoel van 'gelijke' vond ik fijn. Je krijgt bij Bo totaal niet het gevoel dat je iets niet kan en nog veel te leren hebt. Ze benadert jou als 'Laten we samen dit pad bewandelen want jij kunt dit!' In een zin...Zelfvertrouwen from the start."
Sabrina (48 jaar)“Ik heb de Casting Convention echt als een feestje ervaren! Deze training zorgt er niet alleen voor dat je meteen meer tools tot je beschikking krijgt om leuke opdrachten binnen te slepen, maar het zorgde er bij mij ook voor dat ik meer zelfkennis kreeg, wat me veel energie heeft gegeven. Ik vond het overall leuk om vanuit de ogen van Bo naar onze pitches te kijken en mee te doen aan de portfolioshoot. Ook de persoonlijke adviezen aan de hand van de magische metafoor waren voor mij heel waardevol, omdat je hierbij ook echt bezig bent met jezelf in je kracht te zetten. Daarnaast heb ik veel gehad aan de informatie en thema’s als; Waar wordt in de castingbranche op gelet?, Hoe zit de business in elkaar? en Waar kun je als talent een verschil mee maken? Bo heeft een ongedwongenheid en is een echte autoriteit in het vak, op een fijne manier. Ze heeft me vooral ook geholpen met de voorbereidingen voor een eerste kennismaking bij een casting of auditie of het maken van een zelftape, waar gas te geven, en waar op de rem trappen.”
Jose (32 jaar)“De Casting Convention heeft me geleerd om meer bij mezelf te blijven. Om mezelf te ankeren en vanuit hier mezelf krachtig te presenteren en profileren. Het was een fijne, gezellige en leerzame dag vol interactie waardoor we ook veel hebben geleerd van elkaar, over je presentatie en de First Impression. De shoot met Bo vond ik het leukste onderdeel. Ze heeft me naast persoonlijke aandacht, veel inzichten, handvaten én professionele tips gegeven. Ik raad het iedereen van harte aan.”
Chantal (48 jaar)"Ik ben thuisgekomen als een verzekerde vrouw! Ik heb vandaag geleerd wat ik voor “First Impression” maak op mensen, wat heel belangrijk is. Ik weet nu beter hoe ik me kan voorstellen in een belangrijk gesprek én hoe ik de baas over mijn eigen zenuwen blijf. Ook heb ik geleerd wat de belangrijkste focuspunten zijn bij een Elevator Pitch en hoe ik terug bij mezelf kan komen als stress de macht overneemt. In de middag heb ik geleerd hoe ik zelf een natuurlijke basisvisagie kan aanbrengen en heb ik ervaren dat het niet gek is om voor de camera te staan, vóór een groep mensen. Ik heb tijdens de shoot heel veel plezier gehad en heb ontzettend veel geleerd voor de toekomst. Het leukste vond ik te leren hoe ik overkom en wat daarin mijn plus- en aandachtspuntjes zijn. Door dat te weten kan ik daar aan werken, ook tijdens de shoots, zodat de positieve kanten beter uitkomen. Ik vond het fijn dat Bo heel open is en makkelijk om vragen aan te stellen. Ze verdeeld haar aandacht goed tussen de aanwezige personen en stelt je erg op je gemak. Deze dag is zeker aan te raden."
Bo (23 jaar)"De Casting Convention heeft me geleerd om meer de nadruk te leggen op hoofdzaken, hoe ik to the point kan zijn in mijn presentaties, hoe ik kan geven zonder te aarzelen en hoe ik mijn charisma optimaal kan inzetten. Het werkboek was erg handig om vergeten skills op te pakken. Bo heeft me geholpen in hoe ik nog meer ontspannen kan zijn bij presentaties en pitches. Ze zorgt voor rust en helderheid, een super pro in de branche. Deze training gaf me een persoonlijke boost! Ik voel me nu klaar voor de uitdagingen in de branche."
Carlos (57 jaar)"Tijdens de Casting Convention heb ik geleerd hoe leuk het is om helemaal mezelf te zijn! Ik vond de hele training leuk en leerzaam, vooral het aan én met mezelf werken, wat in diverse onderdelen terugkwam. Ik vond vooral ook de tips hoe je je kunt ontspannen tijdens een fotoshoot of ter voorbereiding van een Pitch of casting heel waardevol, ook de make-up adviezen. Het werkboek geeft me de mogelijkheid om thuis de dag nog eens even rustig te herbeleven en eventuele notities toe te voegen. Bo heeft veel ervaring en hierdoor stond ik open om out of my comfort zone te gaan bij bijvoorbeeld de keuze van de kleding. Bij het ontvangen van de foto’s zag ik ook hoe goed dit had uitgepakt. Ik was verrast door bepaalde foto's ben er heel blij mee! Alle inside information was welkom van make-up tot de do's en dont's. Het was ontspannen en toch kwam alles aan bod. "Learn from a Pro" zeg ik altijd :). Praktische tips en tricks krijgen van iemand die al jaren in de branche werkt, daar heb je het meest aan. Ik vind het dan ook fijn als ik kan vertrouwen op de kennis van een expert. De Casting Convention was voor mij een inspirerende en interactieve investering in mezelf. Alles in een prettige en respectvolle sfeer, waardoor er veel ruimte is voor je persoonlijke ontwikkeling. De manier van coachen zie ik als grote toevoeging voor mijn stappen in de castingwereld. Van tips & tricks, tot mooie foto's als toevoeging aan je portfolio. Kortom een mooie, leerzame maar zeker ook gezellige training! Ging met een glimlach naar huis! Dank voor deze leuke inspirerende dag."
Valerie (46 jaar)"Dat je nooit te oud bent om te leren bleek mij wel tijdens de Casting Convention. Bo wist precies de verbeterpunten aan te geven. Ook de feedback op de First Impression en Perfect Pitch was opbouwend en altijd respectvol. Het heeft me geleerd om mezelf beter te presenteren door ook op mijn lichaamstaal te letten. Bo motiveerde me om het beste te geven voor de portfolioshoot. Spelenderwijs kreeg ik tips, die ik direct probeerde toe te passen. De prachtige foto's zijn zeker een aanvulling op mijn portfolio. Bo bleek een hartelijke en warme persoonlijkheid die met veel geduld en precisie het programma presenteerde. Ze werkt to the point, weet je met haar enthousiasme echt te motiveren om het beste uit jezelf te halen. Als je verder wil in de branche dan is het eigenlijk een must om deze fundamentals te doen, zodat je in ieder geval over voldoende basiskennis beschikt. Inmiddels heb ik me ook opgegeven voor het Casting Business Program om mezelf nog beter te leren presenteren en profileren binnen de branche. Ik kijk alweer uit naar deze dagen! Ik kan elk beginnend model (hoe jong of oud je ook bent) aanraden om deze investering in jezelf te doen!"
Marion (67 jaar)"Tijdens de Casting Convention heb ik geleerd om in dit vak dieper te kijken dan wat je aan de oppervlakte ziet. Door dat te doen blijf je meer in verbinding met jezelf wat zorgt voor kracht, zelfvertrouwen en onbevangenheid. Het was meer een bewustwording dat ik mezelf kleiner maak dan wie ik ben. Dat was wel een eye-opener. Ligt deels aan mijn karakter maar dat wil niet zeggen dat ik daar niet aan kan werken. De magische metafoor is daar wel een goed hulpmiddel bij en zie mezelf sinds zaterdag als toch nog een lieve ;-) maar gretige tijger. De Perfect Pitch vond ik het leukste onderdeel. Nadenken hoe je jezelf neer wil zetten met de nadruk op jezelf maar tevens ook verweven met wat de opdrachtgever zoekt. Het gaat niet alleen over wat het oog ziet maar het is vooral ook een kijkje in jezelf wat je daardoor aan de buitenkant weer bewuster en mooier maakt. Zou zo nóg wel meer willen leren over bovengenoemde bewustwording, maar ook over hoe ik verschillende emoties kan uitdrukken. Vond het een hele uitdaging maar met het stappenplan vooraf, zo leuk en leerzaam om te doen. Het handige werkboek is een reminder en een houvast van alle dingen die je geleerd of geïnspireerd hebben die dag. Bo is een warme persoonlijkheid en dat maakt dat je jezelf erg bij haar op je gemak voelt. Haar werkwijze is prettig, ongedwongen maar ook to the point. Je bent er om iets te leren en van elkaar te leren en dat brengt ze met passie over. Het was voor mij een mooie en leerzame dag die me weer inspiratie heeft gegeven om verdere stappen te zetten in deze leuke wereld."
Elian (53 jaar)“Tijdens de Casting Convention heb ik veel geleerd over zelfontwikkeling en hoe ik mijn Pitch kan finetunen voor castings en/of audities. Ik vond het heel interessant hoe het werkt met de verschillende bureaus en de afkoopregelingen. Dit is een weetje wat je echt verteld moet worden, want op basis daarvan kan je pas de juiste beslissingen voor jezelf nemen over bij welke bureaus je wel of niet wil inschrijven. Vooral ook de persoonlijke benadering van Bo vond ik heel prettig. Ze laat ieder in zijn waarde en probeert het beste uit iedereen te halen. Ze haalt de kwaliteiten van een ieder naar boven en dat geeft zelfvertrouwen. Ze weet veel over de business vanuit haar verschillende rollen en is heel open om dit te delen. Heel waardevol en zeer aan te raden voor mensen die nieuw zijn in de branche. Ik zie nú al uit naar het Casting Business Program!”
Monique (39 jaar)"Deze Casting Convention was echt een top dag! Ik had natuurlijk al wat ervaring, maar wist nog niet zo heel veel van de branche. Doordat ik bij de Casting Convention ben geweest heb ik veel leuke én nieuwe dingen geleerd. Voor mij was het vooral ook belangrijk te leren hoe je moet poseren bij het nemen van foto’s, en daar hebben ze me goed bij geholpen! Verder heb ik geleerd dat ik mezelf niet moet vergelijken met anderen (want dat doe ik nogal snel), én dat ik fouten mag maken, want daar leer ik van. Dat ik nooit moet opgeven en altijd in mezelf moet blijven geloven. Wat voor mij helpt is om tegen mezelf te zeggen “Ik kan dit, ik geloof in mezelf, en anderen geloven ook mij!" ♥️
Indy (16 jaar)"Het was een leerzame dag voor mij. Heb heel veel geleerd over de casting, hoe ik mij het best kan voorbereiden voor een casting, hoe ik me het beste kan voorstellen én hoe belangrijk het is om de focus te houden bij een casting of productie. Van de fotoshoot heb ik ook heel veel geleerd, welke poses je kunt aannemen en welke houding het beste bij je past. Wat ik ook heb meegenomen uit deze dag is dat je moet blijven oefenen en trainen, dat je moet doorzetten, nooit moet opgeven en hard moet (blijven) werken voor om je doelen te behalen! Bo heeft me goed advies gegeven. Ze heeft veel geduld, mocht alles aan haar vragen. Ze gaf alle tijd en energie!"
Jeffrey (20 jaar)"De Casting Convention gaf me een enorme boost, voelbaar tot ver na deze training. De dag begon al meteen met waardevolle feedback op mijn First Impression in de voorstelronde en dat was mooi om te mogen ontvangen. Mezelf presenteren en pitchen met een Perfect Pitch vond ik het leukste onderdeel. Alsof ik mezelf écht aan het pitchen was. De magische metafoor vond ik heel leuk omdat deze manier van inleven mij aanspreekt en regie geeft over je eigen performance. De oefeningen zijn live, echt en dat vraagt om improvisatie en interactie. En dat smaakte naar meer! Zo wil ik nog meer leren over presenteren, een castingvideo maken, presenteren voor de camera, vlogtraining én catwalk lopen, dat vind ik fantastisch. Ik heb geleerd mijn ruimte in te nemen! Mijn limited believes waren ongegrond en verdwenen. Bo heeft een luchtige energie en een prettige kalmte waardoor ik geen druk ervaarde. Ze nam de tijd en was duidelijk. Haar geduld, vriendelijke benadering en fresh performance vind ik heel aantrekkelijk. Met de Casting Convention heeft ze een mooie vorm gevonden om informatie over te brengen en een ervaring te verankeren in een positieve, creatieve en veilige omgeving. Haar werkboek gaf een heldere structuur en opbouw én inzicht in wat er nodig is om stappen te zetten. Dankjewel Bo voor deze mooie kans om er deel van te kunnen zijn en zoveel te leren van jou. Je hebt me de kans geboden m’n plek in te nemen. Het was een empowerende beleving. De brug foto vind ik prachtig. En die met het hoedje that’s me, daar voelde ik dat de energie klopt. Daar sta ik in m’n kracht en voel ik ‘the art of performance’. Door naar de foto’s te kijken kwamen ook mijn oude belemmerende overtuigingen weer tevoorschijn. En ze zijn niet waar! Tijdens dit weekend is de bezieling in de foto’s tot me doorgedrongen. Ik kan de warmte, reflectie en levensenergie in de foto's voelen. Een doorbraak van binnen uit. Wat een bijzondere reis om die shift te ervaren! Ik voel hoe krachtig het intergratieproces nog steeds doorwerkt. Zo blij mee. Mijn hart stroomt. Dankjewel. Lieve groet, Marlies."
Marlies (46 jaar)"De Casting Convention heeft me alles geleerd over wat mij uniek maakt in de branche, waar mijn kracht ligt als model en hoe je door de ogen van een klant kunt leren kijken. Ik vond alles even leuk, maar het meest waardevol vond ik toch wel de do’s en dont’s in de branche, en was het erg handig te leren hoé de castingbranche nou precies werkt. Handig werkboek ook! Bo is als Casting Director/trainer heel rustig en oprecht, professioneel en motiverend. Deze training heeft me veel inzicht in mijzelf gegeven én in mijn kwaliteiten. Ik zou deze dag aan iedereen aanbevelen."
Edith
(43 jaar)"Ik vond het altijd een uitdaging om mijzelf te presenteren voor ‘publiek’ maar dat heeft de Casting Convention me écht geleerd. Het heeft me veel bewuster gemaakt van, dat wat je denkt en voelt, je eigen ervaring bepaalt en dat ik daar dus zelf invloed op heb. Door dit inzicht maak ik het niet groter (meer) dan het is, en kan ik nu beter ontspannen en genieten van alles wat een casting met zich meebrengt! De info, do’s en don’ts over de branche waren ook erg handig, net als het werkboek. En erg leuk om meteen ook een portfolioshoot buiten te doen, zodat je ook meteen leert hoe je kunt poseren voor de camera. Ik ben erg blij met het eindresultaat! Bo heeft een hele fijne energie en is heel inspirerend. Ze is rustig en empathisch. Je voelt je gelijk thuis bij haar. Ik heb erg genoten van deze mooie, nieuwe ervaring."
Angelique (43 jaar)"De Casting Convention heeft me laten zien dat leeftijd geen rol hoeft te spelen in het aangaan van nieuwe uitdagingen. Het was een bijzondere dag met mooie ontmoetingen met gelijkgezinde mensen met totaal verschillende achtergronden. Het voegt iets toe aan de ontwikkeling van je eigen persoonlijkheid, ongeacht je leeftijd. Het mooiste onderdeel vond ik de Perfect Pitch, ook omdat ik daar het meest tegenop zag. Mijn levensmotto is dat juíst de confrontatie met je onzekerheden het meeste waarde oplevert. Zo heeft deze dag me laten zien dat ik kan vertrouwen op mijn eigen uitstraling en kwaliteiten. Het werkboek was erg nuttig voor feedback én als reminder om er weer bij te nemen als ik straks een eerste productie heb. Het was een mooie, unieke en harmonieuze ervaring onder leiding van Bo, mede door de rust die ze uitstraalt en haar positieve benadering. Ze heeft me geholpen bij een nog beter zelfbeeld."
Wim (66 jaar)"De Casting Convention leerde me dat ik mezelf mag (laten) zien en het “gordijntje" weg mag laten :-). Dat ik me moet openstellen voor de fotograaf, en dat blijkt nog lastiger dan op een toneel staan voor een grote zaal vol mensen. Ik heb veel zakelijke info meegekregen, over de do’s en dont’s, portretrecht ed. Een leerzame dag met een persoonlijke touch van Bo waar iedereen wat uit kan halen. Ze is open en oprecht, en ik kan nog veel van haar leren. Dat is waarom ik me ingeschreven heb voor de Casting Master Class."
Karin (49 jaar)"Wat een heerlijke, eerlijke dag! Een dag van hard werken, bijzondere momenten en veel lachen. Eén die mij veel inzicht bracht over het vak, de do's en dont’s, en natuurlijk over mijzelf. De Casting Convention heeft me geleerd dat een rol spelen makkelijker is dan mijzelf presenteren ;-). Fijn om toepasbare, kritische opbouwende feedback te krijgen van zowel Bo als de andere deelnemer (dit was een Corona-proof, kleinere setting). De shoot was geweldig (omdat dat het DOEN is). Van het camera-acteren wil ik meer werk maken, in alle betekenissen van het woord! Ik heb er dan ook voor gekozen om verder te gaan met het Casting Business Program. Een absolute aanrader voor iedereen die in deze branche aan het werk wil met zichzelf en voor zichzelf. Bo is respectvol confronterend en weet een veilige sfeer te creëren waarin de deelnemers zichzelf letterlijk durven laten zien. Haar manier van personal coaching met diepgaande branchekennis is van grote waarde, naast haar skills in spiegelen op blinde vlekken, haar luchtigheid en haar optimisme. De ontvangst was zeer hartelijk en gastvrij met alle fruitjes, drankjes, lekkers e.d. super! De hele dag, de interactie, de deep insights, de kwetsbaarheid, de humor... geweldig. Fijn om op deze manier met mijn eigen branding in het vak bezig te zijn. Voor mij persoonlijk een mooie stap om letterlijk werk van deze professie te maken! Een absolute aanrader voor iedereen die in deze branche aan het werk wil, met zichzelf en voor zichzelf."
- Later stuurt Mareann nog aan ons door:
"Ontzettend leuke dag gehad vandaag! Zo leuk om te doen ook, die professionele producties! Recentelijk voor ... gewerkt en donderdag voor ... Het gaat lopen, whoop whoop! Veel gehad aan jouw training over hoe die wereld werkt! Mijn dank is groot Bo, zóveel geleerd!
Mareann (55 jaar)"De Casting Convention heeft me geleerd hoe ik mezelf beter kan presenteren zowel verbaal en non-verbaal. Hoe ik overkom en wat ik hierin kan verbeteren, en hoe ik dicht bij mezelf blijf want authenticiteit is key in deze branche."
Maryse (54 jaar)"De Casting Convention heeft me geleerd dat je in deze branche jezelf mag zijn. De dag begon met een warm welkom waardoor ik het vertrouwen voelde om mezelf te zijn en mezelf open te stellen. Ik heb geleerd over vaktermen, over hoe je jezelf zo goed mogelijk in de markt zet, over hoe je opdrachten naar je toetrekt, en hoe alles in de branche in zijn werk gaat. Deze theorie gaf me mooie inzichten om meteen mee aan de slag te gaan. En de shoot met Bo... was één en al plezier, genieten en groei! Bo haar rust en enthousiasme, en haar directe, oordeelloze, en warmhartige werkwijze, maakte dat deze dag voelde als...vrouwen die de wereld runnen ;)."
Shangla (32 jaar)"De Casting Convention heeft mij veel informatie en inzichten gegeven. Het was een enorm leerzame dag, met alles over de perfect pitch voor castings en audities, met make-up advies (voor als er geen visagiste aanwezig is. Maar ook de fotoshoot, waar al het geleerde in de praktijk kan worden gebracht was erg leuk! Fijn ook dat er werd geadviseerd en meegekeken naar je kledingstijl, om zo het perfecte totaalplaatje neer te zetten. Heel handig vond ik het werkboek, waarin ik alle nodige tips kon noteren. Handig als ik later nogeens wil terugkijken. Bo straalt rust uit, waardoor je direct op je gemak voelt. Ze weet de lesstof heel goed over te brengen. Mocht je toch een vraag hebben dan wordt dat door Bo erg goed uitgelegd. Ze is er echt voor jou, om je zo goed mogelijk de branche in te laten gaan. Naast de Casting Convention heb ik ook het Casting Business Program gedaan en ik vond het ook van grote toegevoegde waarde om beide programma’s te volgen! Want door te blijven leren en investeren in jezelf, blijf je jezelf verbeteren om de gewenste doelen te behalen. Ik ga met alle vertrouwen de branche in, omdat ik optimaal ben voorbereid. Daarom kan ik Bo van harte aanbevelen."
Dina (47 jaar)"Wat een fijne en leerzame dag was dit! Tijdens de Casting Convention heb ik geleerd hoe jezelf zo goed mogelijk presenteert naar potentiële opdrachtgevers, door middel van een Perfect (Elevator) Pitch. Ik heb geleerd hoe ik overkom en waar mijn verbeterpunten liggen, zodat ik goed beslagen ten ijs kan komen. Tijdens de shoot heb ik geleerd hoe je het beste voor de camera staat en hoe verschillende poses aan te nemen. Ook de do’s & dont’s waren heel leerzaam. Ik was van het begin tot het eind geboeid en werd helemaal meegenomen door onze coach Bo. Ze stelt je snel op je gemak, weet je uit je comfortzone te halen én zorgt voor een goede en fijne groepsdynamiek. Het allerleukste onderdeel vond ik toch wel de shoot. Bo geeft hierbij hele nuttige tips en schiet mooie plaatjes! Kortom, ik kijk terug op een mooie, leerzame en inspirerende dag met een goed begin in deze branche."
Tim (29 jaar)"Dankjewel voor de mooie foto’s! Dat had ik helemaal niet verwacht. Het laat zóveel kanten van me zien, zowel dromerig als krachtig en vriendelijk. Ik heb een mooie open uitstraling in de foto's en het geeft een goed beeld van mijn postuur. De shoot voelde heel ontspannen en natuurlijk. Ik heb mezelf echt weer een beetje terug gevonden in de foto’s. Het was leuk om mezelf ook eens op deze manier te bekijken. Net als in een coachgroepje waarbij mensen om je heen zeggen hoe zij jou zien als persoon. Dat dat soms veel positiever is dan hoe je soms denkt dat je gezien wordt! Nogmaals dankjewel!"
Kirsten (34 jaar)"De Casting Convention heeft me echt geleerd om door de ogen van de klant te kijken. Dat het erom gaat dat je helemaal jezelf bent en je niet anders voordoet bij een casting. Duidelijk voor de klant én handiger voor mezelf in het geval ik geselecteerd wordt. Deze dag heeft volledig aan mijn verwachtingen voldaan. Elk onderwerp waar ik meer over wilde weten zat in deze training inbegrepen. Alles was heel direct en zeer duidelijk, ik begreep het meteen. Ik ben een stuk wijzer geworden. Het was niet alleen heel leerzaam, maar ook nogeens erg gezellig! Het was allemaal helemaal top!"
Ivy H (17 jaar)"De Casting Convention was voor mij een mooie en leerzame dag. Het heeft me meer vertrouwen in mezelf gegeven en in wat ik kan. Ik heb geleerd hoe ik een krachtige présence kan neerzetten die zo dicht mogelijk bij mezelf blijft. Het leukste vond ik de Lifestyleshoot en de Pitch. Vooral de 8 stappen voor de Prefect Pitch waren erg verhelderend. Ik weet nu hoe hoe ik mezelf in een paar minuten kan presenteren bij een casting! De aanwijzigingen tijdens de shoot, en ook Bo’s rustige en prettige manier van uitleg en feedback geven, vond ik erg fijn. Dat maakte dat ik me goed op m'n gemak voelde en eigenlijk niet echt gespannen was, ook niet tijdens de fotoshoot. Ik vond het een goede opbouw van de dag met een duidelijke reader om terug te kunnen lezen. Ik ga aan de slag met alle tips. De foto's zijn prachtig en heel goed te gebruiken. Hier kan ik echt mee aan de slag!"
Judith L (57 jaar)"Wat een topdag! Zelfs in de trein naar huis zat ik nog met een glimlach op mijn gezicht. In 1 dag heb ik het gevoel gekregen dat ik "ready" ben voor de casting branche. Alle tips en uitleg waren zo nuttig en voor iedereen weer zo persoonlijk. Zo heb ik geleerd hoe ik me moet voorbereiden op een casting, en kreeg ik veel ‘technische tips’ over hoe ik me het beste kan voorstellen door een korte en bondige pitch. Door dit ter plekke te oefenen werd ik ook zekerder.Ook leerde ik hoe ik nog beter kan poseren voor de camera. Ik kreeg veel tips over poses die goed werken voor de fotografie. Vond het erg fijn om te leren in de praktijk, hoe ik bijvoorbeeld alle buitenfactoren als zon en wind kan gebruiken voor mooie foto’s. Ik had nog wel langer willen doorgaan met de fotoshoot! Bo’s enthousiasme werkte aanstekelijk. Ze creëerde een hele fijne sfeer om te leren en ik kon alles vragen wat ik maar wilde weten. Bo heeft een relaxte open houding, luistert goed naar iedereen en zag precies wat we nodig hadden. Haar stappenplan en werkboek is een fijne houvast."
Janet (29 jaar)"De Casting Convention. Wat een topdag! Eindelijk de stap durven zetten naar een castingbureau. Eerst gebeld met Bo en daarna mezelf gelijk aangemeld voor de Casting Convention. Ik ben nieuw in deze branche en wil graag leren hoe het werkt en wat ik kan verwachten. Deze dag was een mooi, leerzaam en vooral ook leuk begin. Door de rust die Bo uitstraalde en de aandacht die ze gaf voelde ik me erg welkom wat bijdroeg aan de ontspannen sfeer. Hierdoor kwam er echt contact met elkaar. Ik heb veel geleerd van Bo en de andere modellen. Mooi en bijzonder ook om feedback te krijgen over hoe ik overkom en hoe zij mij zien. Hier kan ik mijn voordeel mee doen bij een casting wat helpt bij het maken van een goede eerste indruk. Het oefenen met de pitch was spannend en heeft me veel opgeleverd zoals rust inplannen en blijven ademen. Tijdens de fotoshoot in het park heeft Bo me enorm geholpen. Ze gaf duidelijke aanwijzingen en had veel geduld. Ik ben erg blij dat ik de eerste stap gezet heb door deel te nemen aan de Casting Convention. Echt een verrijking!"
Christel (54 jaar)"Tijdens deze bijzonder leerzame dag met een gevarieerd programma heb ik onder andere geleerd de juiste "Elevator Pitch" op te stellen waardoor ik mijzelf binnen een korte tijd op de juiste wijze kan presenteren. Verder hebben we kledingstijl adviezen ontvangen, tips over visagie en over jezelf presenteren voor de camera en allerlei andere nuttige informatie over de branche. Alhoewel ik genoten heb van alle onderdelen die elk op een prettige manier verliepen, vond ik toch vooral de fotoshoot geweldig. Op een ontspannen manier durfde ik mezelf steeds meer open te stellen voor de camera en daar is het mij toch een beetje om te doen geweest. Bo heeft de groep gedurende de hele dag op een hele prettige, deskundige en vriendelijke wijze handige tips en uitleg over de branche gegeven. Het bracht ons een schat aan informatie over de branche en details van presentatie voor de camera. Dank je wel Bo voor deze fantastische dag waarin we zoveel hebben geleerd over de branche en over wat ons allemaal zo uniek maakt. We hebben het een ontzettend gezellige dag gevonden, een feestje om met je samen te morgen werken. Met deze Casting Convention heb je een erg afwisselend en interactief programma opgesteld waarbij alle aspecten uit de branche aan bod komen. De visagie en styling tips kwamen goed van pas en ook de fotoshoot is onvergetelijk gebleken. Nogmaals dank voor een heerlijke dag!"
Monique (53jaar)”"Mijn lang gekoesterde droom om een eigen portfolio te bezitten met prachtige foto’s, en hiermee als model te kunnen gaan werken in de castingbranche, is uitgekomen! Leeftijd speelt hierin totaal geen rol. Ik heb een superdag mogen beleven onder professionele begeleiding van Bo. Mijn zelfbeeld was vaak wat laag. Ik vergeleek mezelf altijd met anderen, vond mezelf nooit goed genoeg. Tijdens de Casting Convention heb ik zoveel mooie, positieve feedback mogen ontvangen, wat me zeer veel zelfvertrouwen heeft gegeven. Dat ik er mag zijn, dat ik warm en open overkom. Het was best eng maar zeer bevrijdend dat je eerlijk en open je verhaal kon vertellen. Ik heb geleerd hoe een Perfect Pitch te maken en een goede 1ste indruk achter te laten. Hoe d.m.v. een mini-meditatie mijn zenuwen onder bedwang te houden en hoe ik authentiek bén door dicht bij mezelf te blijven. De portfolioshoot in het park was natuurlijk heel erg leuk, een prachtige belevenis op zichzelf. Bo heeft me geholpen méér vertrouwen te hebben in mezelf. Ze is een warm persoon en met recht geïnteresseerd in je persoon, zeer behulpzaam met een positieve benadering. Bo & ID|Casting, bedankt voor deze mooie ervaring.”
Nancy D (62 jaar)"Beste Bo, dank je voor de mooie foto's en de super leuke dag. Ik vind je een super lieve warme persoonlijkheid en inspirerende vrouw."
Marielle (53 jaar)"Wat was het een geweldige dag! Enthousiast gemaakt door een collega had ik mij ingeschreven voor de Casting Convention. Ik vond dit best spannend, ook omdat ik helemaal geen ervaring heb in deze branche. Mijn insteek was: ik ben straks een ervaring rijker en ik heb in ieder geval mooie foto’s! Door de hartelijke ontvangst en de ontspannen sfeer van deze dag voel je je meteen op je gemak en durf je jezelf te laten zien. Je krijgt veel tips en aanwijzingen op het gebied van presentatie, het vinden van rustmomenten, styling en make-up en de fotoshoot. Daarnaast ontvang je informatie over de ins en outs van de castingwereld. Wat heb ik deze dag veel geleerd over hoe ik overkom op anderen, hoe je je moet presenteren voor een groep en voor een fotoshoot. Het leukste onderdeel vond ik de fotoshoot, omdat je in een heel ontspannen en gezellige sfeer (met een groep) met goede tips van Bo leert hoe je voor de camera kunt bewegen en poseren. Na een paar dagen ontving ik de foto’s. Ze zijn echt prachtig! Ik ben daar heel erg blij mee. Ik vond het fijn dat Bo veel rust uitstraalde. Op een hele prettige manier en in een ‘warme’ omgeving heeft zij mij wegwijs gemaakt in deze branche. Deze dag heeft mij gemotiveerd om mij in te gaan schrijven bij een aantal castingbureaus en niet alleen te gaan voor de foto’s.�EUR� Bo dankjewel!"
Ineke (64 jaar)"Bo nogmaals veel dank voor de geweldige Casting Convention afgelopen zaterdag! Ook al zit ik alweer ruim 12 jaar in het vak, dit was toch echt een geweldige update! Kijk eens vanuit de Casting Director of de klant, hoe kom je over en wat willen ze zien. Hoe presenteer je jezelf, en hoe sta je op de foto...Ondanks dat ik door mijn jarenlange ervaring het meeste wel wist, was het een heel goede reminder en opfrisser. Heel veel dank ook voor de foto's, super ook door het mooie licht buiten. Wat betreft het onderdeel 'social media' zou ik graag nog wat meer kennis op willen doen…Liefs en groetjes."
Ingrid (70 jaar)"Op 5 oktober heb ik deelgenomen aan de Casting Convention in Utrecht. Hier zijn we de hele dag goed bezig gehouden. Veel inspiratie, energie en nieuwe kennis opgedaan. En dat op meerdere fronten. Zowel voor mijn innerlijk als wel voor mijn uiterlijk. Verder praktische tips en trucs gekregen. In de middag zijn we met z’n allen naar buiten gegaan voor een lifestyleshoot. Deze foto’s had ik al snel binnen. Voor mij persoonlijk heeft deze dag mij veel vertrouwen in mijzelf gegeven. Dit heeft mij weer een mooie zet in de goede richting gegeven. Ik ben op de goede weg. Een aanrader dus deze Casting Convention.
Later stuurt Yvonne ons nog een superenthousiast appje:
Bedankt voor deze geweldige selectie van foto's. Ik ben hier zo blij mee! Hier kan ik werkelijk weer mee verder. Jouw woorden “Met deze foto ga je écht opdrachten binnen halen" zijn uitgekomen! Ik heb zulke mooie opdrachten al gedaan en dit is nog maar het begin 😉. Ik ben nu ook weer op de terugweg vanaf een onwijs leuke shoot in Bergen aan Zee! Laat mij maar lekker gaan zo."
Yvonne (51 jaar)"In september besloot ik op aanraden van een ander model mee te doen aan de Casting Convention. Op voorhand kreeg ik de informatie dat Bo deskundig is en veel aandacht besteedt aan datgene wat het model fijn vindt. Naast dat ik goede foto's nodig had voor mijn portfolio als model en presentator, functioneer ik goed bij mensen die oprechte interesse in je tonen tijdens het werken. Na deze dag bleken al deze woorden meer dan waar. Op zeer kort termijn had ik mijn foto's al binnen en op de dag zelf ben ik heel fijn en professioneel begeleid. Ik heb veel tips gekregen waar ik wat aan heb en mee aan de slag ben gegaan. Achteraf was Bo ook bereid om ongevraagd extra tips te geven en antwoord te geven op vragen die ik nog had. Mijn ervaring was erg postief en ik kan het absoluut iedereen aanraden. Als het nodig is zal Bo de eerste zijn waar ik aan denk om nog eens terug te komen. Door deze dag zal mijn werk als presentator en model ongetwijfeld een boost krijgen!"
Ino (32 jaar)"Het was een leerzame en ontzettend prettige dag, de Casting Convention. Met een klein clubje mensen elkaars ervaringen en motivaties delen en in een goede setting een pitch oefenen en direct feedback kunnen geven en ontvangen. En natuurlijk het voorbereiden van de fotoshoot aan het einde van de dag. Jij praat een heel fijn en duidelijk en weet direct het vertrouwen van de deelnemers te veroveren. Je voelt je direct op je gemak bij je, Bo! Zelf had ik al ervaring als model in de reclamefotografie, mijn doel was om meer tips en inzicht te krijgen hóe mijzelf te profileren tijdens een casting... Ik heb deze dag veel kunnen oefenen en neem alle tips and tricks dan ook van harte mee naar een volgende casting! Daarnaast vond ik het reuze interessant en een eye-opener hóe je, via gebruik van social media, tegenwoordig jezelf ook in de kijker van opdrachtgever kunt spelen. Hier ga ik dan ook zeker mee aan de slag!"
Mirella (42 jaar)"Nogmaals dank voor afgelopen zaterdag. Het was een hele inspirerende dag. Je hebt echt een “veilige” leeromgeving neergezet voor ons allemaal. Hierdoor voelde iedereen zich vlot op zijn gemak en hebben we het maximale uit de dag kunnen halen. Dank voor het toezenden van de foto’s! Ik ben er erg blij mee 😊.Mijn eerste Casting Call had ik gisteravond ineens al in mijn mailbox! Waarschijnlijk krijg ik het niet voor elkaar om erheen te gaan ivm werk. Maar wie weet. Tot ergens in de (nabije) toekomst."
Tim (46 jaar)"Na een aantal jaar met het idee geflirt te hebben, heb ik besloten een nieuwe richting aan mijn carrière te geven. Ik wil professioneel aan de slag als actrice en presentatrice bij bijv. TV, film en theater. Maar hoe pak je dat aan? Tijdens de Casting Convention heb ik geleerd hoe de branche werkt, en wat mij uniek maakt. Ik vond het een erg leuk en interactief programma in een ontspannen sfeer. Met de visagie en styling tips, en een paar prachtige foto's op zak heb ik het gevoel dat ik klaar ben voor een goede start! Dank je wel Bo!"
Ineke (37 jaar)"Onlangs heb ik de Casting Convention bij Bo gevolgd, om mezelf beter te kunnen presenteren tijdens een casting. Mijn vraag was wat ik juist wel / niet moest doen en hoe ik in de korte tijd die je meestal hebt, de very best of yourself laat zien en alle benodigde emoties voor de camera kunt laten zien. Bo heeft me ontzettend geholpen om bij het tonen van gevraagde emoties mezelf te leren verbinden met diepere emoties. Bovendien hebben we een korte presentatie van mezelf doorgenomen, waardoor ik nu weet dat ik af en toe best even stil mag vallen om een juist antwoord te kunnen geven... En hoe ik het best mijn eigen energie kan vasthouden, zonder mezelf te verliezen in anderen. Bo heeft een heel persoonlijke en betrokken aanpak, ze leest mensen enorm goed. Met deze mensenkennis heeft ze mij waardevolle tips gegeven, waardoor ik in ieder geval veel beter voorbereid een volgende casting instap. Aanrader!"
Marjon (44 jaar)"Ik wilde graag zekerder voor de camera staan en de diverse tips & trics horen vanaf de kant van een castingbureau. De Casting Convention heeft me meer inzicht gegeven in mijn sterke en mijn aandachtspunten, veel bruikbare tips ontvangen en het was een supergezellige dag. Ik weet nu waar ik op moet gaan oefenen. De Make-up tips en het opbrengen van de basisvisagie en de fotosessie, alles verliep in zeer ontspannen sfeer. “Bo, mag ik jou superrr bedanken voor deze dag? Hij zit erg goed in elkaar!"
Astrid (52 jaar)"Mijn beweegreden om deel te nemen was het herwaarderen van mijn eigen imago als 40+ zijnde vrouw wat leeftijdsgebonden ongemakken niet altijd vanzelfsprekend maken ;-). Het leren aanbrengen van de juiste make-up en het leren poseren om uiteindelijk de leukste foto's te produceren, behoorden uiteraard tot mijn voornaamste doelen. Veel kennis opgedaan en ja, de mooiste foto van mij over de laatste decade, haha! Tot mijn verbazing kon ik op alle foto's niets zien van de op die dag zeer aanwezige huiduitslag op mijn gezicht. Een goede make-up en zeer kundige fotograaf hebben hierin ongetwijfeld een prominente rol gespeeld :-). Daarnaast kreeg ik praktische oefeningen zoals poseren en het aanbrengen van de make-up en hoe deze in combinatie met de lens verandert, erg leerzaam. Het leuke vond ik ook de interactie met de andere deelnemers, daar heb ik ook wel wat van opgestoken bijv. hoe zij poseerden. Tot slot vond ik een aangereikte bundel met alle weetjes en do's en dont's over de branche, een top idee!"
Gosia (43 jaar)"Ik heb dit werk altijd met veel vreugde en plezier gedaan. Ik vond jullie persoonlijke aanpak erg leuk en goed! Jullie leren ons om op een leuke spontane manier te presenteren. Ik heb genoten van de dag. Bedankt!"
Suzan A (45 jaar)"Ik wilde al jaaaren model worden maar met mijn leeftijd was dat niet (meer) zo vanzelfsprekend, dacht ik. Na een telefoontje met Bo kreeg ik super veel zin om de stap te nemen en koos ik voor het volgen van de Casting Convention, om goed beslagen ten ijs te komen, en ook als investering in mijzelf en mijn presentatie (ook fijn voor mijn werk ;). Het was geweldig om alles over de branche te leren en goed advies te krijgen over hoe ik zelf mijn visagie en styling kan verzorgen, en hoe ik mezelf het beste presenteer tijdens een casting. Het leukste vond ik de creatieve oefeningen tussendoor, de cameratraining en Lifestyleshoot, soms confronterend maar o zo leerzaam. Ik heb er veel meer zelfvertrouwen door gekregen en voel me klaar voor de branche. De eerste opdracht zit er intussen ook al op, leuke locatie en erg leuke mensen ontmoet, dus het was de investering meer dan waard voor mij!! Een nieuwe deur is open gegaan voor me, dankjewel!
Liefs, Eveline (45 jaar)

“Hoe langer en meer tijd er voorbij gaat, destemeer ik terugdenk aan hoeveel ik die dag van je heb mogen leren. Voor mij nog steeds belangrijke tips op het gebied van communicatie en presentatie van mijzelf. Nadien heb ik nog wat andere workshops gedaan die ik leuk vond om te doen, maar ze staan toch allemaal in schril contrast met hetgeen ik die dag van je heb mogen leren. Ik was en ben heel positief over wat er die dag tot mij is gekomen en waar ik nu nog steeds mijn voordeel uit kan putten. Mogelijk komt er nog eens een 2e deel van onze sessie.”
Frans (75 jaar)

"Na wat rondspeuren op het internet sprak de 1:1 Casting Convention van ID|Casting mij erg aan. De sfeer was de hele middag erg ontspannen en het werken voor de camera geweldig leuk. Doordat je bezig bent met het jezelf presenteren voor de camera kom je al heel snel jezelf tegen. Het plaatje dat uiteindelijk op beeld komt is meer dan een goed aangebrachte make-up en leuke kleding. In slechts 1 middag leer je niet alleen je zwakke puntjes wegschminken, maar ook hoe je jezelf zo gunstig mogelijk laat zien voor een (rollende) camera. De adviezen zijn professioneel en worden op een leuke manier gebracht. Met het resultaat aan beeld was ik ook erg blij. Deze workshop is een echte aanrader wanneer je jezelf vaker moet presenteren en daar wat onzeker over kunt zijn of gewoon omdat je weer even dat stukje van jezelf naar boven wilt halen."
Tanya (46 jaar)

"Toen ik mijn moeder vertelde dat ik het leuk zou vinden om als model te werken voor sportmerken, heeft zij onderzocht wat de mogelijkheden zijn voor kindermodellen. Omdat we beiden niet bekend zijn met de modellenwereld wilden we ons eerst goed laten informeren door een professional. Zo kwam mijn moeder op de website van ID|Casting en heeft zij een afspraak gemaakt met Bo Vrinten voor de 1:1 Casting Convention. Tijdens de workshop was er meteen een klik met Bo. Ze vertelde me dat ik als uitgangspunt moet nemen dat ik als kindmodel vooral plezier moet hebben. Ze heeft me geleerd waar ik allemaal op moet letten en heeft me persoonlijk voorbereid op de fotoshoot. Ik was nieuwsgierig hoe ik overkom op anderen en of ik fotogeniek ben. Zelf ben ik een bescheiden, rustige jongen en wil met modelopdrachten meer zichtbaar zijn. Bo heeft me gedurende deze training meer zelfvertrouwen gegeven. Zij heeft me op positieve wijze gemotiveerd mijn kwaliteiten beter te ontwikkelen. Ook heeft ze mijn moeder geïnformeerd, zodat zij mij goed kan ondersteunen. De training heeft mij geholpen om me beter te presenteren tijdens de fotoshoot, waardoor er mooie professionele foto’s zijn gemaakt, die ik kan gebruiken om mezelf te presenteren bij modellenbureau’s. Een goede basis als eerste stap in de modellenwereld. Ik hoop in de toekomst meer samen te kunnen werken."
Rohan (15 jaar) en moeder Geeta

"Hele leerzame en gezellige training. Echte aanrader met als resultaat professionele foto's waar je mee verder kunt. Toegankelijk voor iedereen."
Monique (53 jaar)

"De 1:1 Casting Convention was echt wat ik ervan had verwacht. In een heel ontspannen sfeer zijn alle aandachtspunten ruimschoots aan bod gekomen. Ook veel tijd om vragen te stellen. De fotoshoot met de nodige tips erbij was heel leuk en leerzaam. Ik ben erg blij met de foto's, ze zijn bijzonder mooi geworden! Ik heb er een goed gevoel aan overgehouden en ga nu meer zelfverzekerd naar een casting, auditie of een fotoshoot. Bedankt Bo!"
Adriana (69 jaar)

"Ik vind de Casting Convention een echte aanrader! Zo leer je met het onderdeel First Impression, hoe je jezelf het beste kunt voorstellen. Ik kreeg hierbij erg handige tips, zelfs tips over dingen waar ik mezelf niet van bewust was. Tijdens de ‘Mini Meditatie’ leerde ik hoe ik snel tot mezelf kan komen wanneer ik zenuwachtig ben, erg handig bij casting of bijvoorbeeld sollicitaties. Daarna was er een coachingonderdeel, waarin werd gekeken waar mijn onzekerheden lagen, waarbij we een metafoor hebben gezocht die me kan helpen om me zekerder te voelen. In het onderdeel Basisvisagie leerde ik hoe ik mezelf verschillend moet opmaken voor fotoshoots in de studio of bij daglicht. Nadat we de kleding hadden geselecteerd vond de portfolioshoot plaats op een buitenlocatie, erg leuk. Bo heeft me tijdens de hele dag goed begeleidt, stelde me op mijn gemak en gaf me goede tips. Ik kon echt mezelf zijn en dat vond ik prettig. Ik ga alle tips zeker gebruiken in mijn dagelijkse leven en (hopelijk) op de castingopdrachten.”
Shannen (22 jaar)

"Wat een super leuke dag heb ik beleefd! Het was best spannend om te komen. Mijn man had mij voor de Casting Convention aangemeld en dan weet je niet wie je treft, maar het ijs was snel gebroken! Jullie enthousiasme straalde bij mij binnen en toen we eenmaal met de fotoshoot waren begonnen ging de zon schijnen. Ondanks de kou heerlijk samen naar buiten en wat voelde dat goed. Geen gemaakte lach, geen dikke make-up, gewoon Wendy! Vandaag heb ik met een heel fijn gevoel mij officieel bij jullie ingeschreven en nu hoop ik op een leuke opdracht (of meer...).
Wendy (42 jaar)
CASTING CONVENTION

© ID|Casting 2024

ID|Casting productions
info@idcasting.nl
Mob +31 (0)6 19198000

Privacystatement
Disclaimer
Algemene voorwaarden